Летните жеги са мъчителни, когато сте на работа. Социалните мрежи

...
Летните жеги са мъчителни, когато сте на работа. Социалните мрежи
Коментари Харесай

Оцеляване на работното място в лятната жега

Летните жеги са мъчителни, когато сте на работа. Социалните мрежи са затрупани със фотоси на море, плажове и  планини, а вие се пробвате да се концентрирайте върху рутинни и скучни офис задания. За да оцелеете в летните жеги на работното място имате потребност от свежи решения, цел и ентусиазъм.

Как да се охладите на работното място лятото

1.       Използвайте климатика вярно. Не пропускайте да го включите, с цел да се освежите, само че не го настройвайте на прекомерно ниски градуси. Ако температурата на открито е 36 градуса, екранът на  климатика ви би трябвало да демонстрира не по-малко от 26. В  противоположен случай ще се получи огромна температурна разлика и е допустимо да влошите здравословното си положение или да колабирате, излизайки навън  от офиса.

2.       Ако на работното ви място няма климатик, снабдете се с вентилатор и поставете пред него купа с лед. Това ще ви помогне да се охладите бързо.

3.       В случай, че работите навън, не пропускайте шапката. Тя ще защищити главата ви от жаркото слънце. Увеличете количеството на одобряваната вода и се приберете на ветровито място, в случай че се почувствате зле. За да изпитвате повече комфорт по време на работа навън, всичко е разрешено – мокра тениска, редовно разхлаждане с вода върху точките, на които усещате пулса си, ледени питиета.

Как да се концентрирате и вдъхновите на работното място?

Трудно е да работите, когато всички са на морето, само че в случай че сте си сложили цел, ще ви бъде по-лесно да се концентрирайте. Нека задачата да е нещо, за което от дълго време мечтаете – покачване, презентация, която да възхити всички, нов клиент, който никой не е съумял да притегли. Това ще ви окуражи да работите крепко, с цел да постигнете задачата си и да докажете уменията си. Възможно е да спечелите мястото, което от дълго време желаете и което е по-ценно от излежаването на плажа.

Как да съхраните силите си?

1.       Пийте доста течности – главно вода, прясно изцедени сокове, зелен чай. Нека са хладки, с цел да се освежите, само че да не са ледено студени. Избягвайте газираните питиета. Те дехидратират и са цялостни с нездравословна захар или подсладители.

2.       Хапвайте свежи плодове. Може да почерпите сътрудниците с превъзходни плодови ледени близалки, замразявайки кубчета любеница и пъпеш. Ще се разхладите, ще хидратирате тялото си и ще имате апетитен и лек обяд, цялостен с витамини и минерали.

3.       Избягвайте тежките храни за обяд. Или си носете нещо леко, свежо и лятно от вкъщи си, или изберете салата в ресторанта. Тежките храни и най-много топлите готвени ястия ще ви накарат да се чувствате зле, ще затоплят ненужно тялото и ще забавят мисловната ви активност.

Изберете своята дестинация за отпуската, с цел да има защо да мечтаете в почивките от работа. Когато очаквате датата на пътуването си, е по-лесно да оцелеете в жегите в офиса.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР