Летните дни приключиха. Дневните температури вече са не са толкова

...
Летните дни приключиха. Дневните температури вече са не са толкова
Коментари Харесай

Избор на климатик за максимална енергийна ефективност

Летните дни завършиха. Дневните температури към този момент са не са толкоз високи, изключително сутрините и вечерите, които се усещат все по-прохладни. Вероятно и вие, като множеството хора стартирате да се замисляте, кой е най-ефективният и същевременно най-изгодният метод да отоплявате дома си през зимата. И изобщо, допустимо ли е хем да ви е топло, хем да не плащате неуместно високи сметки за ток?

Да, това е изцяло постижимо, с помощта на високоефективните и съвременни решения за климатизация, които се оферират през днешния ден. За разлика от по-старите модели, които употребяват повече сила, актуалните климатици са по-енергийно ефикасни и рентабилни от всеки път.

Но несъмнено, в случай че желаете да постигнете оптимален комфорт и минимални сметки за ток, е значимо да изберете верния климатик. Има няколко основни неща, на които ще би трябвало да обърнете внимание - от марката, съответния модел и главните характерности на устройството, до размера на вашето помещение.

Защо климатиците Fujitsu са добър избор?

Fujitsu е извънредно уважавано име в климатичната промишлеността. Компанията е известна с производството на висококачествени и енергийно ефикасни климатични системи. Техните артикули се оферират в доста страни по света, в това число и в България. В сайта на ще намерите многообразие от инверторни и хиперинверторни климатици на преференциални цени. Но, какво прави тази марка толкоз известна и мечтана измежду потребителите? Защо тези климатици могат да бъдат положително решение, в случай че желаете да не плащате прекомерно високи сметки за ток през зимата?

Висококачествена технология

Климатичните модули на Fujitsu са направени с уговорката да бъдат в челните редици на най-съвременните климатични технологии. В интерес на истината, компанията се гордее, че е придобила няколко патентовани технологии за своите климатични модули през годините. Те включват самопочистващи се филтри (първите в промишлеността, които включват тази технология в климатичните модули през 2003 г.), технология за икономисване на сила, технология за усъвършенстване на въздушния поток, система за спешно ръководство и поддръжка, и доста други.

По-екологично решение

Освен това, когато създава своята гама от климатични модули, Fujitsu се ангажира с опазването на силата и естествените запаси. Това се реализира посредством потреблението на хладилен сътрудник R-32, който е прочут със своята висока енергийна успеваемост. Той има релативно невисок капацитет за световно стопляне спрямо по-старите хладилни сътрудници като R-22 и даже някои други постоянно употребявани хладилни сътрудници като R-410A. Така че, идващия път, когато включите вашия климатик Fujitsu, знайте, че той работи с технологии и системи, които са щадящи за околната среда.

Инверторна технология

Климатиците Fujitsu разполагат с инверторна технология, която е предопределена да контролира скоростта на компресора. Тази технология разрешава на системата да поддържа непрекъсната температура. Когато отоплявате дома си през зимата, инверторната технология подсигурява, че климатикът работи на оптимално равнище, като понижава потреблението на сила и покачва общата успеваемост.

Energy Star документ

Много модели на Fujitsu са спечелили документ Energy Star. Това самопризнание демонстрира, че тези климатици дават отговор или надвишават строгите стандарти за енергийна успеваемост, избрани от Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати. Избирайки климатик Fujitsu, сертифициран по Energy Star, можете да очаквате обилни икономии на сила през зимните месеци.

Характеристики, на които да обърнете внимание при избора на енергийно ефикасен климатик

Климатиците Fujitsu оферират доста преимущества, само че въпреки всичко, имайте поради, че не всички модели са идентични. Всеки модул идва с разнообразни функционалности и може да бъде подобаващ за разнообразни типове пространства. Ако енергийната успеваемост е приоритет за вас, то обърнете внимание на характерностите изброени по-долу.
 SEER и SCOP стойности
SEER и SCOP са два значими индикатора, употребявани за премерване на енергийната успеваемост на климатиците. Със SEER се отбелязва коефициентът на сезонна енергийна успеваемост в режим на изстудяване, а SCOP е сезонен коефициент на успеваемост в режим на отопление. Като цяло, колкото по-високи са тези стойности, толкоз по-ефективен и пестелив е климатикът.
Настройки за икономисване на сила
Друга функционалност, на която да обърнете внимание при избора на климатик, е настройката за икономисване на сила, което значи, че уредът ще изключи освен компресора, само че и вентилатора, откакто вашето пространство се затопли/ охлади, като по този метод пести сила.
Wi-Fi съгласуваност
Ако сте почнали да експериментирате с това да извършите дома си образован, то сигурно ще желаете вашият климатик да има Wi-Fi. Можете да намерите интелигентни версии на по-голяма част от инверторните и хиперинветорните системи. Тези модули разрешават по-прецизно ръководство на температурата, намалявайки доста загубата на сила и надлежно сметките ви за ток.

Какъв размер климатик да изберете?

Това е един от най-често задаваните въпроси, когато става въпрос за избор на климатик. Разбира се, отговорът ще се различава в взаимозависимост от потребностите на вашето помещение.

Въпреки че има доста фактори, които би трябвало да имате поради при избора на нов климатик, размерът на помещението и изолацията, би трябвало да са преди всичко в листата ви. Помислете какъв брой свободно пространство имате във всяка стая и какъв брой хора ще употребяват това пространство постоянно. Имате ли потребност от климатик, който да отоплява една стая? Или желаете нещо, което може да затопли две или три стаи едновременно? Това са все неща, които би трябвало да имате поради, когато определяте какъв вид климатична система е най-подходяща за вашите потребности.

Характеристиките на постройката също имат основна роля при избора на подобаващ климатик. Съобразете се с фактори като вид структура (тухла или панел), съществуване на хидро и топлоизолация и качество на дограмата. Всичко това може да окаже въздействие върху загубата на топлота, което значи, че ще ви би трябвало по-мощен климатик, който да компенсира тази загуба.

Закупуването на енергийно ефикасен климатик е рационална инвестиция, която може доста да усъвършенства вашия комфорт, да понижи сметките ви за ток, както и да способства за едно по-екологично бъдеще. Чрез деликатно обсъждане на фактори като мощ, SEER и SCOP стойности, интелигентни функционалности и други, можете да сте сигурни, че вашият дом ще остане топъл и комфортен, без да вършиме компромис с енергийната успеваемост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР