Летищната компания на Гана съобщи днес, че от 6 януари

...
Летищната компания на Гана съобщи днес, че от 6 януари
Коментари Харесай

И Гана иска отрицателен Ковид тест за пристигащите от Китай


Летищната компания на Гана заяви през днешния ден, че от 6 януари 2023 година от пасажерите, които пътуват от Китай, ще се изисква да показват годен негативен PCR тест за КОВИД-19, изработен до 48 часа преди отпътуването,предаде ГНА за Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32448
Тези пасажери също по този начин ще би трябвало да се подложат и на тест за КОВИД-19, който ще бъде обезпечен от Гана, при идването си на интернационалното летище Котока в столицата Акра.

Компанията съобщи, че останалите пасажери, които пътуват от други страни, имунизирани или неимунизирани, също ще би трябвало да показват годен негативен писиар тест, изработен до 48 часа преди тръгване. " Такива пасажери ще би трябвало да се подложат на наложителен безвъзмезден писиар тест при идването си на интернационалното летище Котока ", се споделя в известието на ганайската компания.

Компанията заяви, че пасажерите могат да бъдат избирани за тестване и на инцидентен принцип при идването си, а лицата, които не са от Гана и пътуват до интернационалното летище в столицата с подправени или подправени имунизационни документи, ще бъдат сложени под карантита и върнати до мястото, от което са тръгнали, за тяхна сметка.

Всички идващи ще бъдат подложени и на инспекция на телесната температура, инспекция на документ за жълта тресчица и на документа за имунизация против КОВИД-19.

Децата на възраст под 18 години обаче са освободени от наложителна имунизация.

Всички лица, идващи в Гана, които са изцяло имунизирани, ще бъдат освободени от всякаква друга форма на тестване, осъществено преди качването в самолета от страната на тръгване или при идване в Гана, като се изключи тези, идващи от Китай.

Авиокомпаниите, които транспортират до интернационалното летище Котока пасажери, които не са изцяло имунизирани, или пасажери, идващи от Китай, без годен негативен писиар тест, изработен до 48 часа преди тръгване, ще бъдат санкционирани с равноценност на 3500 американски $.

Компанията съобщи, че от пасажерите, които минават директно и се трансферират на различен полет на летището, ще се изисква да се придържат напълно към условията за КОВИД-19 тестване на Гана. " Екипажите на самолетните компании са освободени от проби за КОВИД-19 преди тръгване и идване и би трябвало да следват политиката на самолетната компания за тестване ".

" Заминаващите пасажери също ще бъдат подложени на инспекция на телесната температура на входа на Терминал 3, както и за носенето на маска ", се споделя още в известието.

Пътник се счита за изцяло имунизиран, когато има сложени цялостния набор от ваксини, утвърдени от организацията за надзор на храните и медикаментите на Гана, или други ваксини, авансово утвърдени от Световната здравна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР