Летището в Сидни ще бъде придобито в сделка на стойност

...
Летището в Сидни ще бъде придобито в сделка на стойност
Коментари Харесай

Продават летището в Сидни за 17.5 млрд. долара

Летището в Сидни ще бъде добито в договорка на стойност 17.5 милиарда щатски $ от австралийски капиталов консорциум, единствено няколко дни откакто още веднъж отвори порти за интернационалните пътувания.

Съветът на шефовете на летището единомислещо утвърди продажбата на Sydney Aviation Alliance - консорциум от инфраструктурни вложители и австралийски пенсионни фондове - и предложи на акционерите да гласоподават " за ", предава БГНЕС.

Алиансът предложи 8.75 австралийски $ на акция, или 23.6 милиарда австралийски $ (17.5 милиарда щатски долара), откакто предходните му предложения през последните месеци бяха отхвърлени като прекомерно ниски.

" Днешното известие е кулминационната точка на месеци на ангажираност сред всички страни ", съобщи в изказване ръководителят на летището в Сидни Дейвид Гонски.

" Управителният съвет на летище Сидни има вяра, че резултатът отразява подобаваща дълготрайна стойност за летището. "

Съобщението идва след частичното отваряне още веднъж на интернационалната граница на Австралия, съвсем 600 дни след началото на едно от най-тежките в света затваряния на граници поради пандемията.

Ваксинираните австралийци, пътуващи през Сидни и Мелбърн, към този момент могат да идват и да си отиват без карантина или приемане на публично освобождение - като този ход се преглежда като първата стъпка на страната в последователното обновяване на пътуванията.

Продажбата на летището продължава да предстои на избрани условия, в това число самостоятелна експертна оценка.

Очаква се акционерите да прегледат договорката на заседание през първото тримесечие на 2022 година, като за утвърждението ѝ е належащо болшинство от 75 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР