Летището в Сидни е приело оферта от 17,5 млрд. щатски

...
Летището в Сидни е приело оферта от 17,5 млрд. щатски
Коментари Харесай

Продават летището в Сидни за 17,5 млрд. долара

Летището в Сидни е приело оферта от 17,5 милиарда щатски $ от група вложители, написа Би Би Си. Ако договорката бъде финализирана, тя ще се подреди измежду най-големите в австралийската история.

До съглашението се е стигнало, откакто консорциумът от инфраструктурни вложители и австралийски пенсионни фондове Sydney Aviation Alliance увеличи офертата си за придобиването на летището, откакто неговият притежател отхвърли редица оферти през последните няколко месеца.

„ Съветът на шефовете на летището има вяра, че този резултат отразява уместно дълготрайната стойност на летището и единомислещо предлага на акционерите да поддържат договорката “, разяснява ръководителят на летището в Сидни Дейвид Гонски.

Съобщението за съглашението пристигна малко, откакто страната отвори отчасти границите си за интернационалните пътувания.

От началото на ноември изцяло имунизираните задгранични гости могат да влизат в двата най-големи щата на Австралия без да бъдат поставяни под карантина за първи път от повече от година и половина.

Финализирането на договорката зависи от още няколко условия, в това число самостоятелна експертна оценка.

За нейната реализация е нужна поддръжка на три четвърти от акционерите в летището, както и зелена светлина от австралийските регулатори.

Съветът на шефовете на летището заяви, че ще организира срещи за договорката през първото тримесечие на 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР