Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края

...
Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края
Коментари Харесай

Пускат полети Русе - София за 80 лева

Летището в Русе ще отвори за цивилен полети в края на февруари идната година. Тази прогноза разгласи в ефира на  " Денят стартира "  служебният министър на стопанската система.

По думите ѝ сега се работи по лицензирането за цивилен полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за цивилен полети ще усъвършенства бизнес връзките сред Северна и Южна България. Обсъжда се цена към 60 - 80 лв. за двупосочен билет София - Русе.

" В интерес на истината работим доста интензивно по лицензирането на летището за цивилен полети, такива за по-големи самолети, пренасящи пасажери, освен чартъри, които сега кацат. Моето откровено предпочитание е това да се случи при започване на идната година, в края на февруари - началото на март ", съобщи, длъжностен министър на стопанската система.

Летището ще обслужва освен Русе, само че и близките области. В студиото на " Денят стартира " служебният министър на стопанската система разяснява, че си дава си ясно сметка, че първоначално няма да по какъв начин линията да бъде на облага.

Амбицията е страната да подкрепи този вид активност, с цел да стане конкурентноспособна до идващите 2 години.

Амбицията е аерогарата в Русе да се трансформира в районно летище, съобщи в  " Денят стартира "  кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. Той изрази вяра страната да поддържа напъните на общината в тази посока. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на нападения през годините, в които летището е останало затворено за постоянни цивилен полети. Сега следва нейната рационализация.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР