Летището в Махачкала, столицата на руската република Дагестан, беше временно

...
Летището в Махачкала, столицата на руската република Дагестан, беше временно
Коментари Харесай

Гневна тълпа нахлу на летището в Дагестан заради пристигането на самолет от Израел

Летището в Махачкала, столицата на съветската република Дагестан, беше краткотрайно затворено след нахлуването на антиизраелска навалица и на мястото бяха изпратени органите на реда, заяви съветската авиационна организация, съобщи Българска телеграфна агенция.

" След нахлуването на незнайни лица в зоната за придвижване на летище Махачкала беше взето решение за краткотрайно затваряне на летището за идващи и заминаващи полети ", заяви Росавиация. " На мястото на случая са пристигнали органите на реда ".

По-рано медиите " Известия " и РТ, десетки мъже са нахлули на пистата и терминала на летище Махачакала, откакто научили, че там би трябвало да кацне аероплан от Израел. Според медиите те са нахлули на покрива на летището и на пистата.

На видеоклипове, оповестени в " Телеграм ", се вижда по какъв начин десетки мъже разрушават бариери, пробват се да ревизират колите, напускащи летището, или разрушават порти в терминала. На един от видеозаписите се вижда по какъв начин мъж стои на едно от крилата на аероплан на самолетна компания " Ред уингс ".



Според профилирания уеб страница Флайтрадар, полет от Тел Авив е кацнал в Мачкала в 19:00 ч. локално време (16:00 ч. по Гринуич). Според самостоятелната съветска медия Сота това е бил директен полет, който е трябвало да излети още веднъж за Москва в 21:00 ч. (19:00 ч. по Гринуич).  Засега не е допустимо да се разбере дали самолетът към момента е на пистата и дали пасажерите са потърпевши.

Преди да влязат в терминала, няколко стачкуващи са се пробвали да ревизират и паспортите на хората, напускащи летището, в търсене на израелски жители. Един от тях е държал афиш: " Убийците на деца нямат място в Дагестан ", а други крещели " Аллах Акбар ", се вижда на видеоклипове.

" Израел чака от съветските управляващи да защитят всички израелски жители и всички евреи и да работят уверено против бунтовниците и против подстрекаването към принуждение против евреите и израелците ", се споделя в изказване на кабинета на премиера Бенямин Нетаняху, в което се акцентира, че Израел " гледа съществено на опитите за нахлуване против израелски жители и евреи по света ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР