Летището в Дубай работи на пълни обороти през март, а

...
Летището в Дубай работи на пълни обороти през март, а
Коментари Харесай

Европа и САЩ санкционират руските олигарси, Дубай ги приютява

Летището в Дубай работи на цялостни обороти през март, а особено място измежду пасажерите му имат някои от най-богатите персони от обкръжението на Владимир Путин. След кацането лимузина води олигарсите в свят, който не се интересува от съветската инвазия в Русия и приветства техните вложения.

След като Европа и Съединени американски щати нанесоха сурови наказания над някои от най-богатите съветски предприемачи Обединените арабски емирства отвориха необятно вратите си за тях и ползата към предлагането е величествен.

Банкерите, сътрудниците по недвижими парцели, автокъщите и пристанищата означават невиждано търсене за жилища, спортни коли и яхтени места - до момента в който едни осъждат непровокираната експанзия на Русия, други оставят морала на страна и виждат във войната бизнес опция. 

Транзакциите се организират най-вече с потреблението на криптовалути, само че не липсват и такива, които минават непосредствено през съветски сметки, близки до санкционирани лица, твърди източник на Observer. Откритото неуважение на рестрикциите към олигарсите служи като ефикасна реклама за тези, които се опасяват, че също скоро ще попаднат под прицела на Европейски Съюз и Съединени американски щати. 

Търговията на жилища е в своя пик. Покупките се редуват с годишни наеми:

" Трудно е да се повярва, " споделя Алън Пинто, съветник за Espace Real Estate в Дубай пред The Guardian. " Радикален брой съветски вложители вършат покупки. Отбелязваме голямо количество позвънявания даже за наеми. Прехвърлят средствата посредством крипто и имат медиатор, който прави това за тях. Никога не закупуват непосредствено - употребяват компании, които го вършат за тях.`

Сред имената, спрягани за нови притежатели в мегаполиса, е и някогашният притежател на " Челси " Роман Абрамович. Имотите на олигарха по света са под прицела на глобите - в това число тези на остров Сейнт Бартс на Карибите. Място, където се има вяра, че той е финансирал голям брой публични уреди като пътища и паркинги, с цел да завоюва благоразположението на локалните управляващи. 

" Същото ще се случи и в Дубай, " разяснява обстановката сътрудник на недвижими парцели, който за последните три седмици е продал на руснаци две имения на стойност близо 20 милиона $. 

В ОАЕ въпросите се заобикалят. Разрешение за престояване и банкова сметка могат да се отворят до 30 дни след регистрирането на компания, а непрекъснато местопребиваване се закупува против цената на една първокласна вила - към 1.5 милиона $.

Големите банки също следват потока от съветски олигарси. Goldman Sachs разполагаше с към 80 свои чиновници в Москва преди спора, като близо половината са се насочили към Дубай. Част от съветския екип на JP Morgan също се мести. 

Действията на Емиратите могат да бъдат считани и като нов знак за утежняването на връзките им със Съединени американски щати и доближаване към Китай. Според Джулиън Барнс Дайси, главата на програмата за Близкия изток и Северна Африка в Европейския съвет за външни връзки, не е изключено дейностите на ОАЕ да целят да оправят обръщение към Вашингтон, че са разочаровани от заетите позиции и са подготвени да вървят по собствен личен път.


·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР