Летище София показа как ще изглежда един от бизнес салоните

...
Летище София показа как ще изглежда един от бизнес салоните
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда един от бизнес салоните на Tерминал 2

Летище София сподели по какъв начин ще наподобява един от бизнес салоните на Tерминал 2 след реновирането му.

Бизнес салонът ще се намира на равнище 0 на столичното летище и ще предлага на посетителите усамотение, храни и питиета, както и климатизирана зона, в която електронните цигари са позволени.

Инвестицията в Летище София

ще възлиза на над 140 млн. лв. през първите 5 години на концесията " СОФ Кънект ", при в началото планувани 43 млн. евро. Това заяви неотдавна изпълнителният шеф на аерогарата Хесус Кабайеро. Той изясни каква е тактиката на компанията за идната промяна на Терминал 2.

Процесът планува нарастване на неговия потенциал, който да обезпечи обслужване на полетите, изпълнявани досега от Терминал 1. Старият терминал ще резервира своята достоверност на постройка с архитектурна стойност, само че ще се снабди с нова функционалност - ВИП и бизнес авиация.
 Тайната зад хаоса на летищата в света може да ви изненада
Тайната зад хаоса на летищата в света може да ви изненада

Истината е, че през идващите няколко месеца няма доста какво да се направи, с цел да се възстановява обстановката

" Мисията ни е до 2028 година да станем 5-звездно районно летище. Имаме проект - знаем по какъв начин да го реализираме и нужните вложения за това ", сподели Хесус Кабайеро.

Стратегията за развиване на летище София се базира на 4 съществени " стълба ": пътническото преживяване; успеваемост и свързаната с нея финансова резултатност; грижата за околна среда (намаляване на личните излъчвания на парникови газове с 28% до 2026 г.) и стопански и обществен принос към стопанската система на страната.

" В идната година Терминал 2 ще е строителна площадка ", сподели още Хесус Кабайеро.
 Дъблин, Гетуик, Манчестър: Кой е отговорен за хаоса на летищата в Европа и какви са вашите права?
Това са летищата, самолетните компании и туристическите компании, които би трябвало да избягвате сега

Закъсненията са неизбежни на две трети от европейските летища това лято

По-конкретно, Терминал 2 ще бъде главно реконструиран . Ще бъдат преместени и съвсем двойно увеличени гишетата за чек-ин. Заложена е и цялостна замяна на системата за ръководство на багаж и удвояване на лентите за идващ багаж.

Вътрешните линии ще бъдат преместени и по този начин пътуващите до Варна и Бургас ще имат достъп до всички улеснения на терминала. Предстои да бъдат пуснати в употреба близо 2000 квадратни метра изцяло нови търговски площи, които са обслужвани от най-големия оператор в света - Dufry.
 Летище София регистрира 24% по-малко пасажери спрямо 2019 година
Какво се случва с трафика на летище София?

Общият брой на пасажерите, минали през летище София през юни е 560 153

Удвоява се и потенциалът на инспекцията за сигурност - от 6 на 11 пункта. Ще се изградят и 3 спомагателни ръкава, които да обслужват и широко-фюзелажни самолети. Планиран е повсеместен редизайн на горното равнище на Терминал 2, където ще се разположат бизнес салоните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР