Летище София подписа договор за 20 млн. лв. за нова

...
Летище София подписа договор за 20 млн. лв. за нова
Коментари Харесай

Летище София инвестира над 20 млн. лв. в система за багаж

Летище София подписа контракт за 20 млн. лева за нова система за обработка на багажа (BHS). Договорът е с френския консорциум Alstef Group и включва доставка, инсталиране и поддръжка на система за ръководство на багажа на пасажерите.Проектът е част от проектите за вложения в летището на база концесионния контракт на

Летище София подписа контракт за 20 млн. лева за нова система за обработка на багажа (BHS). Договорът е с френския консорциум Alstef Group и включва доставка, инсталиране и поддръжка на система за ръководство на багажа на пасажерите.

Проектът е част от проектите за вложения в летището на база концесионния контракт на

С въвеждането в употреба на новия BHS Терминал 2 ще може да обслужва доста по-голям брой пасажери, като това е един от детайлите, които ще разрешат на Терминал 2 да поеме целия трафик от Терминал 1.
2400 куфара на час
" Съществуващата BHS е подвластна от една остаряла машина, до момента в който новата разполага с четири с общо тегло 7 тона и потенциал до 2400 багажа на час. Това ще разреши сигурната обработка на милиони чекирани багажи годишно ", изясняват от столичната аерогара.
Реклама
Системата транспортира записания багаж от зоната за регистрация за полет през 4 равнища на сигурност. Новата BHS разрешава както цялостно самообслужване (т.нар. self-bag drop) при предварителна регистрация за полет, по този начин и асистирано от чекин сътрудници обслужване.

" Системата за ръководство на багажа е от основно значение за действието на летището. Придобиваме авангардно софтуерно решение, което ще ни направи по-бързи и по-ефективни в интерес на милионите ни пасажери ", съобщи Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на " СОФ кънект ".
Коя е Alstef Group
Alstef Group проектира, интегрира и поддържа автоматизирани решения за летища и за потребностите на логистиката и куриерските услуги. Компанията има 12 офиса в разнообразни страни, над 1000 приключени плана, конфигурирани системи на 5 континента, над 800 чиновници, а приходите й за 2021 година са 163.4 млн. евро.

Един от плановете на компанията е багажната система на бившето летище на Истанбул - " Ататюрк ", като там системата е обработвала 12 хиляди на час (или 5 пъти над софийската).
Реклама Свързани публикации Пътниците на летище София към момента не могат да догонят равнищата от 2019 година 11 януари 2023, 10:23 Летище София: Under Construction от следващата година 21 юни 2022, 15:32 Швейцарската Dufry ще поеме безмитната търговия на летище София 20 април 2022, 16:56
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР