Летище София остава отворено само за пътуващи, съобщиха от оператора

...
Летище София остава отворено само за пътуващи, съобщиха от оператора
Коментари Харесай

Летище София остава отворено само за пътуващи

Летище София остава отворено единствено за пътуващи, оповестиха от оператора на аеропорта.

Във връзка с оповестеното изключително състояние в страната заради COVID-19, в двата терминала на летището ще бъдат допускани само пътуващи . На входовете ще бъде измервана телесната температура . Мерките са за да се обезпечи най-висока степен на сигурност на пасажерите.
 Росен Желязков: България не затваря своите граници
Росен Желязков: България не затваря своите граници

Мерките, които взимат другите страни по отношение на ковид затрудняват извънредно доста свободното придвижване на артикули и хора

В осъществяване на заповед на министъра на опазването на здравето се затварят всички търговски обекти на територията на летището , като се изключи магазините за хранителни артикули и аптеките.

В тази връзка четири пъти дневно се прави разчистване и стерилизация на терминалните здания . Дезинфекцира се междутерминалният шатъл и всички уреди в пътническите терминали, с които пътуващите са в пряк допир, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и други Санитарно-хигиенните пространства се почистват главно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.
 Граничен контролно-пропусквателен пункт
Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука " са отворени за пасажери и товари

В Сърбия работят летищата " Никола Тесла " в Белград и " Константин Велики " в Ниш

На Терминал 1 и Терминал 2 има сложени термокамери от Министерството на здравеопазването. На забележими места има двуезични осведомителни табели за предварителна защита от болестта , а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват осведомителни рекомендации.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в обособените страни, пасажерите могат да се осведомят от уеб страницата на Министерство на външните работи.

Летище София предлага за всички въпроси, свързани с анулирани полети, пасажерите да се свързват със съответната самолетна компания.
 Още седем нови случая на ковид в страната Обновена
Още седем нови случая на ковид в страната

Новината заяви министър председателят Бойко Борисов в Министерския съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР