Летище София да бъде прекръстено на Желю Желев. Това предлагат

...
Летище София да бъде прекръстено на Желю Желев. Това предлагат
Коментари Харесай

Суета: Летище София ще се казва Желю Желев! Не, Позитано 20… не, Бойко Борисов ще е...

Летище " София " да бъде прекръстено на " Желю Желев ". Това оферират от Съюз на демократичните сили, откъдето упорстват по този метод да бъде почетено името на първия демократично определен президент на България.

" Един заслужен и заслужил държавник-гордост за България! Считам, че той пое на раменете си голяма отговорност, тъкмо когато опиянени от първите глътки независимост, май, не знаехме накъде да поемем. Достоен! ". С тези доводи десетки българи подписаха петицията, която приканва летището в София бъда бъде наречено на Желю Желев.

Темата обиколи и коридорите в Народното събрание. Предложението е адресирано и до президента Румен Радев. Официален отговор от " Дондуков 2 " към момента няма.

В персоналния профил на началника на президентския кабинет Иво Христов се появи коментар:

" Защо не?! По времето на Съюз на демократичните сили стартира всеобщата емиграция, остарялата постройка едвам побираше куфарите на заминаващите, така че летището си коства да се свърже с това круширало трибуквие. Но пък по времето на Българска социалистическа партия емиграцията замязя на под паника екзод и " Позитано " 20 също е положително име за летище "  

Темата въодушеви стотици българи, а разнообразни оферти по какъв начин да се споделя летището заляха виртуалното пространство. Според част от хората чужденците мъчно ще произнесат словесната структура Желю Желев. По-добре било аерогарата да получи името " Бойко Борисов " - по-лесно за запомняне и изговаряне, майтапят се зевзеци в мрежата.

Източник: dnes.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР