Летище София бележи ръст по всички показатели през изминалия месец

...
Летище София бележи ръст по всички показатели през изминалия месец
Коментари Харесай

7,6% повече пътници на летище София през април

Летище София бележи растеж по всички индикатори през миналия месец – пасажери, самолетодвижения и обработени товари.

Пътници

Над 600 хиляди пасажери са обслужени на летище София през април 2018 година Това е нарастване от 7,6% по отношение на същия месец на предходната година. През Терминал 2 са минали 60% от пътуващите, а през Терминал 1 – 40%. Общият брой на пътувалите по постоянни интернационалните линии се е нараснал с над 34 хиляди

Най-голям принос за това имат самолетни компании flydubai, LOT, Tarom и Wizz Air, които бележат двуцифрен растеж в броя на превозените пасажери по постоянни линии през април 2018 година Това се дължи на увеличените полетни оферти по нови и към този момент обслужвани направления от/до летище София.

Пътуващите с чартърни полети през миналия месец са нарастнали двойно поради Великденските празници. Най- желаните туристически дестинации за интервала са били Анталия, Хургада и Санторини. Самолетодвижения Общият брой на изхвърчалите и кацнали самолети през април е достигнал 5 274.

Това е растеж от 11% на годишна база и се дължи на огромния брой чартърни полети и на увеличените честоти и новооткрити дестинации от началото на лятното разписание. Карго През април 2018 година са обработени общо 1 770 тона товарни и пощенски колета, което е растеж от 9,1%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР