Летище Пловдив съвсем скоро ще се нареди сред аеропортовете, които

...
Летище Пловдив съвсем скоро ще се нареди сред аеропортовете, които
Коментари Харесай

„Шатъл” бусове ще обслужват летище Пловдив


Летище Пловдив напълно скоро ще се подреди измежду аеропортовете, които оферират специфичен транспорт – „ шатъл ”, до отзивчива точка в най-близкия град. Това даде обещание в понеделник кметът Иван Тотев, който подсигурява, че следва стартирането на нова маршрутна линия до летището край село Крумово.

Автобусите по линията ще са съобразени с потребностите на пътуващите – ще бъдат с по-малко седящи места, само че с повече място за багаж. Община Пловдив подхваща тази стъпка, защото има доста постъпили тъжби за наличие на по този начин наречените „ копърки ” в региона на летището, които дерат кожите на пасажерите и ги возят на нереални и безумно високи цени за таксиметров транспорт.

Пловдивчани се жалвали, че цената на таксито от летището до Пловдив надвишавала при започване на месец ноември даже цената на самолетния билет. Затова към този момент се приготвя документите за избор на транспортьор, посочи кметът Тотев, който е уверен, че разписанието на шатъла няма да бъде проблем, защото полетите от и до летище Пловдив са ясни най-малко шест месеца по-рано и автобусите елементарно ще бъдат съобразени с потребностите на пътуващите. Освен това даже и с новите дестинации до Брюксел-Шарлероа и Милано-Бергамо аеропорта по средата на пътя сред Пловдив и Асеновград приема едвам 10-ина полета седмично, като другите две дестинации на нискотарифния авиопревозвач „ Райънеър ” са до Лондон-Станстед и Франкфурт-Хан. От градската администрация не крият, че по време на ръководството на предходния шеф на аеропорта Дойчин Ангелов казусът с транспорта до града бил организиран доста по-добре и летището имало подписан контракт с таксиметрова компания, която возела пасажерите на естествени цени.

От общинско дружество „ Организация и надзор на превоза ” в Пловдив оповестиха, че от началото на декември рейсовете от градския превоз потеглят по „ Коматевско шосе ” и по него ще се движат още веднъж колите с номера 1, 20 и 27. Добрата вест за жителите на квартал „ Остромила ” е, че се приготвя удължение на маршрута на автобусна линия 113, която ще реши проблемите им с превоза.

В началото на декември рейсовете от градския превоз потеглят по Коматевско шосе, разгласи през днешния ден кметът Иван Тотев. И добави, че се приготвя удължение на маршрута на линия 113 по този начин, че той да стига до ул. „Остромила“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР