Летище Пловдив дава старт на зимната програма за 2022 година

...
Летище Пловдив дава старт на зимната програма за 2022 година
Коментари Харесай

Летище Пловдив стартира зимната програма с нови чартърни полети

Летище Пловдив дава старт на зимната стратегия за 2022 година с нови чартърни полети.

Туристическият отрасъл чака този зимен сезон да се приближи до равнищата на една от най-хубавите години за туризма в България през 2019 година. Това е и повода за стартирането на две нови чартърни стратегии, съобщи ръководителят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов.

Той разяснява, че едната стратегия e от Турция и започва на 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се извършват от самолетната компания SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще продължат както през януари, по този начин и при започване на месец февруари. Пред край са и диалозите за линията Анталия – Бурса – Пловдив, добави Ангелов.

Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания Jet2.

„ Туристите, които ще бъдат привлечени от тези стратегии, са главно за зимните ни курорти. Това е добър симптом за зимния туризъм у нас ”, съобщи още Ангелов.

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР