Летище Женева съобщи, че някои от неговите служители планират стачка

...
Летище Женева съобщи, че някои от неговите служители планират стачка
Коментари Харесай

Възможно е стачка да отмени полети в Женева

Летище Женева заяви, че някои от неговите чиновници възнамеряват стачка за на следващия ден, което може да докара до закъснение и анулация на полети при започване на летния туристически сезон, оповестява Ройтерс.

" Стачката, оповестена в първия ден от началото на туристическите пътувания, евентуално ще докара до анулация или закъснение на доста полети ", се показва в изказване на летищните управляващи.

В друго известие летището приканва пътуващите да идват на аеропорта два часа и половина преди полета си.

До стачката се стига, откакто бордът на шефовете одобри заледяване на заплатите на доста от чиновниците на летището. Женева е значим хъб за дипломати и чиновници на Организация на обединените нации.

В същото време множеството полети от три френски летища - Бове, Брест и Каркасон, за през днешния ден бяха анулирани заради стачка на ръководителите на полети, оповестява Франс прес. Те стачкуват против промени в законите за стачките, които ги засягат директно.

Стачките на френските авиодиспечери провокират гнева на доста задграничните самолетни компании, които постоянно са принудени да заобикалят страната. " Райънеър " (Ryanair) даже започва петиция по този въпрос, която до през днешния ден събра 1,24 милиона подписа.

Бове, Брест и Каркасон са надлежно десетото, 18-то и 26-то френско летище по трафик през 2022 година Бове е посрещнало 4,6 милиона пасажери през 2022 година посредством най-много на нискотарифните самолетни компании.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР