Летище Долна Митрополия получи през 2020 г. сертификат за гражданско

...
Летище Долна Митрополия получи през 2020 г. сертификат за гражданско
Коментари Харесай

Летището в Долна Митрополия със сертификат за гражданско

Летище Долна Митрополия получи през 2020 година документ за гражданско и към този момент е включено в международната карта на летищата, заяви през днешния ден в Плевен бригаден военачалник Юлиян Радойски - шеф на Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски ", след великия Богоявленски водосвет.

Той посочи, че следва узаконяване през 2021 година на образованието на цивилен водачи с дипломи, признавани в целия свят и разясни, че към авиоучилището има интерес за образование на задгранични студенти - от Румъния, Виетнам, следва подписване на контракт с Гърция.

Генералът уточни, че във ВВВУ през 2020 година са стартирали публични поръчки за възобновяване на сградния фонд и за новата образователна година ще имат разполагаем нова база. Очаква се през септември да влязат първите цивилни студенти за гражданска авиация и за авиационен мениджмънт в новия факултет, който ще бъде открит в Плевен.

" Основната упоритост е да създадем европейски център за авиационно образование за Източна Европа. Сега в Балканския район няма подобен ", посочи бриг. ген. Радойски, представен от Българска телеграфна агенция. Той означи, че имат поддръжка от Германия, която ще финансира с инфраструктура и с авиационна техника безплатно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР