Летище Бургас e обслужило рекордните 40 000 пътници за един

...
Летище Бургас e обслужило рекордните 40 000 пътници за един
Коментари Харесай

Летище Бургас обслужи за един ден толкова пътници, колкото е населението на Видин

Летище Бургас e обслужило рекордните 40 000 пасажери за един ден. Върховото достижение е реализирано в петък 20 юли, който се трансформира в най-силния ден в историята на аеропорта.

Летището е обслужило общо 122 полета във въпросния ден, което е с близо 50% над междинното за интервала юни-юли 2018 година, демонстрират данните на летищния оператор " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ", предоставени на Money.bg.



Летният сезон е всекидневно мощен за бургаския аеропорт, който приема приблизително по 84 излитащи и кацащи самолети дневно. Пътникопотокът продължава да се усилва - летището е обслужило 1 557 000 пасажери от началото на годината, което е с 13% повече по отношение на същия интервал на 2017 година

Летище Бургас обслужва чартърни и постоянни полети до повече от 136 дестинации в 34 страни, изпълнявани от 76 самолетни компании. Около 10% е делът на нискотарифните самолетни компании. Най-популярният маршрут остава Бургас-Москва.

 Улрих Хеппе продължава да управлява летищата във Варна и Бургас
Улрих Хеппе продължава да управлява летищата във Варна и Бургас

Мандатът му на основен изпълнителен шеф е продължен с две години

Бургаското летище си е сложило за цел още един връх - чака се през тази година то за пръв път да посрещне 3 милиона пасажери, заяви в скорошно изказване изпълнителният шеф на летищния оператор Улрих Хеппе.

Основно предизвикателство остава сезонният темперамент на полетите, като една от основните цели на компанията е да усили трафика напролет, есента и зимата.

 20 нови дестинации от летищата в Бургас и Варна
20 нови дестинации от летищата в Бургас и Варна

Очакваният растеж на трафика е 10 %

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " продължава интензивно да влага в ремонта и модернизацията на летището. До края на годината ще бъдат вложени 9.7 милиона лв., оповестиха от компанията.

Българо-германската компания е концесионер на аеропорта от повече от десетилетие, като за интервала 2006-2017 година е вложила над 178 милиона лв..

 Летище Бургас притегли нова самолетна компания, 10 дестинации и 200 работни места
Летище Бургас притегли нова самолетна компания, 10 дестинации и 200 работни места

Fraport и Ryanair се договориха за целогодишни полети от Бургас до Европа

Ръст на туристите в България от главните пазари

Годината дотук е сполучлива освен за бургаското летище, само че и за българския туризъм. Чуждите туристи у нас нарастват с 11.1% на годишна база, достигайки 2 436 394 за интервала януари - май 2018 година Над половината от тях идват за отмора и почивка, като броят им се усилва с 10.4%, по данни на Министерството на туризма.

Най-много туристи идват от прилежащите страни - Румъния, Гърция, Турция, Македония и Сърбия. Непосредствено след тях се подреждат посетителите от Германия и Англия.

Един от обичайните ни източници - Русия е едвам на 9-о място, като туристите оттова понижават с 9.7% на годишна база. Обяснението за това е просто - руснаците се връщат към почивките в обичаните си Турция и Египет, вместо в България. На тяхно място обаче идват от ден на ден украинци (с 14.3% повече за периода).

Позитивна наклонност е увеличението на посетителите от 9 от 10-те най-силни пазара за българския туризъм. Единственото изключение са руснаците.

Приходите от интернационалните туристи за България в интервала януари - април 2018 година също се покачват с 10.8%, достигайки над 1.1 милиарда лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР