Лестър удължи победната си серия на шест поредни успеха във

...
Лестър удължи победната си серия на шест поредни успеха във
Коментари Харесай

Варди показа 50% успеваемост от бялата точка, но това стигна на Лестър за шеста поредна победа

Лестър удължи победната си серия на шест следващи триумфа във всички шампионати, откакто надигра с 1:0 на " Кинг Пауър Стейдиъм " Уулвърхамптън в дуел от осмия кръг на Премиър лийг. Джейми Варди вкара единственото попадение, откакто бе прецизен от дузпа в 15-ата минута. Малко по-късно голмайсторът на " лисиците " извърши още един 11-метров углавен удар, който обаче бе избавен от Руи Патрисио. След почивката " вълците " се пробваха да изравнят, само че две положителни намеси на Каспер Шмайхел запазиха задатъка на отбора на Брендън Роджърс. С този триумф Лестър измести Тотнъм от първото място във краткотрайното класиране. Дали тимът ще остане там за по-дълго време, зависи от резултата от дуела сред Манчестър Сити и Ливърпул, които играят по-късно през днешния ден.

През първото полувреме две нарушавания на бранителите на Уулвс провокираха най-интересните обстановки. Първо, в 12-ата минута центриране на Прат срещната ръката на Килман в наказателното поле. Ударът бе от близко, само че ръката на бранителя не бе в естествена позиция. След намесата на ВАР бе отсъдена дузпа. Джейми Варди бе праволинеен от бялата точка - 1:0. В 38-ата минута домакините получиха втора дузпа, отсъдена за нарушаване на Аит Нури против Джъстин, този път Руи Патрисио мазета удара на Варди, след което топката се върна към нападателя, само че той не съумя да я прати във вратата и тя излезе в навън.

Второто полувреме стартира с ново избавяне на Патрисио след удар от дребен ъгъл на Варди. В 56-ата минута " вълците " сътвориха най-хубавото си състояние от началото на дуела. Гостите разиграха добре, а в края на офанзивата Нето получи късмет да стреля, само че Шмайхел се намеси отлично и улови.

Уулвърхамптън заигра много по-силно през втората част и търсеше изравнителното попадение, като гостите имаха и няколко доста положителни шанса да стигнат до него след удари на Невеш и Дендонкер. В първия случай Шмайхел още веднъж бе на висота и мазета виртуозно, а във втория изстрелът от воле на Дендонкер профуча настрана. Харви Барнс пък пропиля добра опция за Лестър.

Премиър лийг 8 кръг, неделя 8 ноември  Лестър Сити 1:0краен резулат  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР