Лестър стана третият отбор, който си осигурява безпроблемно участието в

...
Лестър стана третият отбор, който си осигурява безпроблемно участието в
Коментари Харесай

Лестър се позабавлява със слабак и е в 5-и кръг на ФА Къп

Лестър стана третият тим, който си обезпечава безпроблемно присъединяване в 5-ия кръг на най-стария футболен шампионат в света - ФА Къп. "Лисиците " стигнаха до тази фаза след лека победа над представителя на третото равнище на британския футбол Лига 1 - Питърбро.

При това на терена на противника, момчетата на мениджъра Клод Пюел надвиха с 5:1, само че стопираха да играят съществено след единствено половин час игра, в който бяха съумели да поведат с повече от удобното 3:0.

Големият воин за тях беше някогашният състезател на Манчестър Сити Келеши Ихеаначо, който вкара две от попаденията и взе участие в направата на трето. Другите два гола бяха дело на дебютанта Фусани Диабате. В края и Вилфред Ндиди вкара. След почивката домакините въпреки всичко стигнаха до гол посредством Андрю Хюз, с който да опазят част от достойнството си, само че нищо повече.

Иначе Питърбро стартира надъхано и можеше да открие след 7 минути игра, когато една нескопосана игра и едва изчистване на вратаря Бен Хеймър за малко не разрешиха на Дани Лойд да му открадне топката. Все отново ударът на стража рикошира у играча на домакините, само че топката излезе в навън.

Само две минути по-късно отборът от Висшата лига нанесе първия си удар. Тогава Келеши Ихеаначо стартира една офанзива и с прекрасен пас откри Адриен Силва пред наказателното поле. Португалецът изведе зад отбраната дебютанта в първия състав Фусени Диабате и той с акуратен удар около вратаря откри резултата.

Само три минути по-късно Лестър нанесе втори пагубен удар на противника. Тогава Келеши Ихеаначо получи топката надълбоко в половината на противника, напредна и реши да приключи самичък, откакто видя какъв брой голямо свободно пространство са му оставили играчите на домакините.

Изстрелът му беше толкоз акуратен и добре ориентиран тъкмо до лявата греда, че вратарят на третодивизионния отбор нямаше какво да направи, с изключение на да извади топката за повторно от мрежата си.

Всичко изглеждаше ясно, а още даже не беше минал и четвърт час от началото на борбата. Но с цел да са още по-спокойни, "лисиците " не понижиха темпото и търсеха трето попадение. И стигнаха до него тъкмо преди приключването на половин час от началото.

Тогава Кристиан Фукс напредна по левия фланг и центрира съвършено в наказателното поле, където Ихеаначо беше оставен непокрит от двама бранители и с шут от към точката на дузпата прониза вратаря за 3:0.

Още тук всичко завърши тотално. Лестър понижи оборотите, като се пазеше за надалеч по-важните конфликти в Премиършип. Питърбро пък към този момент нямаше въобще какво да губи и потегли малко по-смело напред, с цел да търси най-малко гол на достойнството.

И стигна до подобен в 57-та минута, когато след едно безредие при корнер топката стигна до Андрю Хюз, той стреля от въздуха, а кълбото мина сред краката на трима играчи, с цел да спре в мрежата за 1:3.

До края на мача Питърбро по този начин и не съумя да стигне до още един гол, с цел да върне интригата. Но за сметка на това инкасираха още два. Играчите на гостите оформиха същински разгром за скромния си противник в последните минути.

Първо още веднъж прецизен беше Фусани Диабате за 4:1, като второто му попадение пристигна в 87-та минута и по този начин той ознаменува по страховит метод дебюта си в титулярния състав на Лестър и несъмнено ще го запомни единствено с положително.

В последните секунди и Вилфред Ндиди се разписа, единствено с цел да оформи тежкия погром за противника на 5:1.

Така Лестър е на 1/8-финалите в конкуренцията, където са към този момент Манчестър Юнайтед и Шефилд Уензди. Жребият ще бъде теглен незабавно след изиграването на последните борби от този стадий в неделя вечер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР