Лестър спечели категорично с 4:1 домакинството си на Рандерс в

...
Лестър спечели категорично с 4:1 домакинството си на Рандерс в
Коментари Харесай

Лестър направи протокелен реванша си с Рандерс

Лестър завоюва изрично с 4:1 семейството си на Рандерс в първи мач от плейофите в Лигата на конференциите и ще пътува умерено за реванша в Дания след седмица.

През първата част двата тима си размениха по един гол, само че след почивката „ лисиците “ взеха всичко в свои ръце с три безответни попадения. В голмайстори за британския отбор се трансфораха Уилфред Ндиди, Харви Барнс, Патсон Дака и Киърън Дюсбъри-Хол. За гостите прецизен беше Вито Мисрати.

В началните минути домакините бяха по-активният тим. Още в 17-ата минута Патрик Карлгрен трябваше да избавя доста рисков удар на Киърън Дюсбъри-Хол.

Пет минути по-късно представителят на Висшата лига излезе напред в резултата. Ндиди се разписа. Опорният полузащитник беше открит с центриране в наказателното поле.

До почивката Лестър изпусна да удвои преднината си и вместо да вкара втори гол получи попадение във вратата си. Секунди преди края на първата част Мисрати порази мрежата за 1:1.

След почивката Лестър подвигна оборотите и съумя да вкара три бързи гола. В 49-ата минута Харви Барнс осъществя с акуратен удар от границата на наказателното поле. Шест минути по-късно Дака се беше позиционирал съвършено сред противниковите бранители и прати топката в мрежата за 3:1.

Крайният резултат оформи Киърън Дюсбъри-Хол четвърт час преди приключването на постоянното време. До последния съдийски сигнал Келечи Ихеаначо и Адемола Лукман пропуснаха да създадат успеха на „ лисиците “ още по-убедително. Все отново Лестър стигна до своето и в случай че не направи голяма нелепост идващия четвъртък, ще продължи напред в конкуренцията.

Олимпик Марсилия завоюва с 3:1 семейството си на Карабах в първи мач от плейофната фаза на Лигата на конференциите. Отново в воин за „ фокейците “ се трансформира Аркадиуш Милик, който се разписа на два пъти в края на първата част. Едно попадение добави Димитри Пайе. Точен за гостите пък бе Кади, който се възползва от подаване на някогашния състезател на Черно море Патрик Андраде.

Без подозрение крайният резултат дава известна доза успокоение на Марсилия, само че французите са наясно, че Карабах има своите шансове в реванша след седмица.

Първата голова опция се откри пред гостите в 12-ата минута, когато удар на Филип Озович беше блокиран от бранител. Марсилия последователно откри надзор върху мача. Тимът на Хорхе Сампаоли владееше повече топката и бе по-настоятелен в предни позиции, тъй че беше въпрос на време да означи. В 40-ата минута Бубакар Камара стреля с глава, само че Лука Гугешашвили се намеси и избави.

Секунди по-късно Милик засече центриране от ъглов удар и амнистия нямаше. Полякът насочи топката неспасяемо в мрежата на Карабах.



Минута преди края на първата част „ фокейците “ удвоиха преднината си. Точен още веднъж беше Милик. Папе Гей го изведе и опитният таран резервира самообладание, с цел да направи резултата 2:0.

В началото на втората част домакините понижиха оборотите и това даде късмет на Карабах да се върне в мача. В 51-вата минута Озович стреля в гредата. Малко по-късно Папе Гей шутира, само че Гугешашвили още веднъж бе на висота.

Пет минути преди приключването на постоянното време гостите се върнаха в мача, намалявайки изоставането си. Патрик Андраде изведе Кади на стрелкова позиция, а бразилецът осъществя.

Последва напън на Марсилия, който искаше да си обезпечи по-голям задатък преди визитата в Азербайджан след седмица. В последната минута от постоянното време удар на Алваро Гонсалес се отби от гредата.

Секунди по-късно Бамба Денг комбинира с Димитри Пайе, който вкара и оформи крайния резултат 3:1 в интерес на Олимпик Марсилия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР