Лестър постигна впечатляваща победа с 5:2 при гостуването си на

...
Лестър постигна впечатляваща победа с 5:2 при гостуването си на
Коментари Харесай

Лестър разгроми Ман Сити на Етихад

Лестър реализира впечатляваща победа с 5:2 при гостуването си на Манчестър Сити. Джейми Варди пък се отличи с хеттрик. Риад Марез откри резултата още в четвъртата минута, а голмайсторът на “лисиците” изравни от дузпа в 37-ата. През втората част Варди се разписа още два пъти. Следващото му попадение бе с пета преди да вкара още една дузпа, след която в 58-ата минута гостите водеха с 3:1.

Джеймс Мадисън със страховит удар от отдалеченост довърши тима на Гуардиола, който въпреки всичко съумя да върне едно попадение посредством привлечения през лятото Нейтън Аке. Малко преди края Лестър получи още една дузпа, само че Варди към този момент бе напуснал терена малко по-рано. С осъществяването се нагърби Тилеманс и прати за пети път топката в мрежата на Едерсон.

Лестър записа трета поредна победа от началото на сезона и с цялостен актив оглави класирането. Проблемите на Сити пък през днешния ден се демонстрираха с цялостна мощ. Контузиите на Агуеро и Жезус остави отбора без изявен нападател, а отбраната не наподобява по-добре от предишния сезон, когато точно тази зона бе повода отборът рано да се съобщи в битката за купата.

Още преди играчите на Лестър да се бяха ориентирали те се оказаха догонващи. Ман Сити стартира нападателно през цялото време и Риад Марез откри резултата в четвъртата минута. След ъглов удар топката стигна до него и той с прелестен удар я насочи към горния десен ъгъл на Шмайхел.

След ранното попадение “гражданите” направляваха играта, само че умерено търсеха пролуки в отбраната на противника. В 26-ата минута Фернандиньо пропусна да удвои задатъка на домакините. Де Бройне го откри и той стреля с глава, само че право в Шмайхел. Попадение на Родри пък не бе зачетено заради засада.

Тимът на Брендън Роджърс не създаваше нищо в предни позиции, само че съумя да изравни преди почивката. Кайл Уокър разреши на Варди да мине около него и по-късно го събори. Голмайсторът на “лисиците” нямаше проблем от бялата точка.

Сити опита да стартира нападателно и второто полувреме, само че нямаше подобен триумф, защото гостите към този момент бяха много по-добре огранизирани за разлика с началото на срещата. В 54-ата минута Лестър нанесе тежък удар на противника си. Тилеманс изведе чудесно отдясно Кастане, който откри Варди в наказателното поле. Нападателят съумя да играе ослепително обстановката, макар че ъгълът бе дребен. Той чукна с пета топката и тя мина над падналия Едерсон, а “лисиците” поведоха.

Малко по-късно Варди оформи своя хеттрик. Той бе повален от Гарсия в наказателното поле и се стигна до втора дузпа за гостите и още веднъж водачът на Лестър бе прецизен от бялата точка. Това е втори хеттрик в кариерата на Варди против Манчестър Сити.

В началото на втората част Гуардиола пусна в игра Лиам Делап. 17-годишният гений означи гол през седмицата в Купата на Лигата. Той бе близо и до попадение и в 65-ата минута през днешния ден, само че неговият удар с глава приключи в гредата. “Гражданите” натиснаха и имаха съществено предимство във връзка с владеенето на топката, само че не създаваха доста положения.

Изнасянето в предни позиции на домакините предоставяше пространства за бързи офанзиви на “лисиците”. Така в 77-ата минута Лестър стигна до четвърти гол. Фанстастичен удар на Джеймс Мадисън от отдалеченост приключи в мрежата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР