Лестър постигна първата си победа във Висшата лига, след като

...
Лестър постигна първата си победа във Висшата лига, след като
Коментари Харесай

Лестър попиля Форест и записа първа победа за сезона

Лестър реализира първата си победа във Висшата лига, откакто разгроми новака Нотингам Форест с 4:0.

След тази победа Лестър отлепи от дъното на таблицата и към този момент заема 19-о място с актив от 4 пункта, до момента в който Нотингам пада на последната позиция със същия брой точки, само че с по-лоша голова разлика.

Мачът стартира с напън от страна на домакините.

Първата огромна опция в срещата бе на сметката на Джейми Варди, който стигна до топката след изпълнен директен свободен удар от Джеймс Мадисън в 14-ата минута, само че изстрелът му не откри очертанията на вратата.

Тайво Авонийи имаше златна опция да открие резултата в 22-ата минута, откакто бе изведен самичък против Дани Уорд, само че ударът му откри левия непряк дирек.

Джеймс Мадисън пое топката в опразнена зона от терена в 25-ата минута и шутира от границата на наказателното поле, с цел да открие резултата – 1:0 в интерес на Лестър.

В 35-ата минута бе отсъден директен свободен удар в интерес на „ лисиците “. Джеймс Мадисън завъртя топката около стената и удвои задатъка за своя отбор, не оставяйки никакъв късмет за стража на Нотингам Форест Дийн Хендерсън.

Само две минути бяха нужни на Харви Барнс да овладее смъртоносен пас със ужасно първо допиране на границата на наказателното поле и да насочи страховит удар с фалц, с цел да направи резултата 3:0 в интерес на „ лисиците “.

Тайво Авонийи мина зад тила на отбранителната линия на домакините, с цел да излезе очи в очи с Дани Уорд в 53-ата минута, само че ударът му бе отразен от уелския пазач.

Десет минути след началото на второто полувреме футболистите на Лестър имаха искания за игра с ръка в наказателното поле на Стив Кук, само че арбитърът остави играта да продължи.

Джеймс Мадисън подаде към Патсон Дака в 73-ата минута, а замбийският нападател приключи превъзходно с пета, с цел да направи резултата 4:0.

В идващия кръг от Висшата лига Лестър се изправя против Борнемут на „ Виталити Стейдиъм “, до момента в който Нотингам Форест ще одобри Астън Вила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР