Лестър победи с 2:0 гостуващия Лийдс и вече не е

...
Лестър победи с 2:0 гостуващия Лийдс и вече не е
Коментари Харесай

Лестър вече не е последен

Лестър победи с 2:0 гостуващия Лийдс и към този момент не е на последното място в Премиър лийг. " Лисиците " изпревариха новака Нотингам Форест, против който реализираха другия от двата си триумфа през сезона. Автогол на Робин Кох в 17-ата минута улесни задачата на домакините, а в 35-ата се разписа Харви Барнс. Лийдс пропусна своите положения и към този момент е в серия от три следващи загуби, като се намира на 16-о място и има единствено с точка повече от днешния си противник.

Лестър искаше непременно да завоюва, с цел да се отлепи от дъното в класирането, а Лийдс се надяваше с три точки на " Кинг Пауър Стейдиъм " да се изкачи в средата на таблицата. През предишния сезон и двата мача сред противниците доста оспорвани. Днес " лисиците " започнаха нападателно и с готовност да стигнат до ранен гол, който да им даде нужното успокоение, само че по-опасни бяха офанзивите на гостите.

Плановете на Лийдс се объркаха в 17-ата минута, когато Марк Рока загуби топката и стана причина за бърза контра на Лестър. Денис Прает подаде на Харви Барнс, той центрира към Варди, а Робин Кох не се ориентира и си вкара автогол. Това беше тежък удар за гостите, които  до този миг на няколко пъти проведоха хубави офанзиви, само че не можаха да ги завършат с прецизен удар.

По-рано през сезона Лестър повеждаше в седем от мачовете си, само че завоюва единствено един. Затова отборът на Брендън Роджърс действаше доста деликатно в отбрана и не подхващаше никакви опасности. Късмеът също беше на страната на " лисиците ". В 30-ата минута фалцов удар на Луис Синистера попадна в гредата. В 35-ата домакините поведоха с 2:0 след красива композиция с присъединяване на Варди и Киърнън Дюсбъри-Хол и Джейми Варди. Топката стигна до Харви Барнс и той несмущаван я промуши сред краката на Илан Мелие.

На старта на втората част мениджърът на Лийдс Джеси Марш пусна в игра Лиъм Купър и Родриго. Гостите притиснаха Лестър, само че още веднъж си пролича неумението им да приключват офанзивите си точно. В 53-ата минута след малко безредие Купър нанесе удар от близко, само че право в Дани Уорд, а по-късно топката беше изчистена. 

За каузта на Лийдс не оказа помощ и появяването на Матеуш Клих, който се включи като десен бек. Лестър доста рядко атакуваше даже и след излизането на Варди и влизането на Патсон Дака. В 84-ата минута отдалечен изстрел на Крисенсио Съмървил принуди Уорд да избива в корнер, само че това беше последната сериозна заплаха пред вратата му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР