Лестър победи Челси с 2:0 в мач от 18-ия кръг

...
Лестър победи Челси с 2:0 в мач от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Лестър се справи и с Челси, лисиците са начело поне за 24 часа

Лестър победи Челси с 2:0 в мач от 18-ия кръг на британската Висша лига и оглави класирането най-малко за 24 часа. " Лисиците ", обратно на прогнозите, преобладаваха в мача. Играчите на Челси по този начин и не можаха да намерят себе си и сложиха под сериозна опасност позцията на мениджъра Франк Лампард.

Домакините откриха резултата още в 6-ата минута. Харви Барнс не съумя да стреля, само че топката се озова в Ндиди, Нигериецът насочи прекрасен шут от границата на наказателното поле. Топката се отби от гредата и влезе във врата за 1:0.

Малко по-късно резултатът можеше да бъде подсилен. Мадисън разстресе напречната греда с бомбен изстрел.

Челси отгови едвам в 20-ата минута. Рийс Джеймс стреля от дребен ъгъл, само че Шмайхел избави с опитност. При последвалия корнер Тиаго Силва стреля с глава, само че датчанинът беше на мястото си.

В 33-ата минута играчите на Челси проведоха офанзива на скорост, която бе приключена с неакуратен удар на Хъдсън-Одой.

Само минута по-късно Варди бе изведен самичък против вратаря, Англичанинът опита да трансферира Менди, само че стражът невъзмутимо избави.

В 38-ата минута Крейг Поусън отсъди дузпа за Челси. Той реши, че Джони Еванс е фаулирал Кристиан Пулишич. След преглеждането с ВАР се оказа, че нарушаването е отвън наказателното поле. Мейсън Маунт извърши фаула доста неопределено.

В 41-ата минута Лестър удвои преднината си. Варди не можа да овладее дълъг пас, само че топката стигна до Мадисън, който елегантно я вкара във вратата за 2:0.

Веднага след почивката резултатът можеше да стане типичен. Олбрайтън центрира за Джъстин, който стреля с глава, само че топката мина на сантиметри от вратата.

Минута по-късно Ейбрахам насочи удар с глава от корнер, само че не съумя изключително да затрудни Шмайхел.

След пет минути Олбрайтън вкара топката във вратата на Менд, само че не се арадва тъй като беше в засада.

Домакините имаха добра опция в 57-ата минута, когато удар на Тилеманс бе отразен от Менди.

Постоянно отчаянието стартира да превзема футболистите на Челси. Те непрекъснато биваха хващани на контри. Домакините, реоятно успокоени от резултата, изгубиха централизация пред гола и направиха серия от пропуски.

В 86-ата минута Вернер прати топката във вратата на Лестър след центриране от фаул. Страничната съдийка Сеан Мейси Елис подвигна флага си за засада и се оказа права след разглеждане от ВАР.
 Снимка 514654
Източник:

С тази победа Лестър излезе преди всичко с 38 точки. " Лисиците " имат 1 мач повече от втория Манчестър Юнайтед, който е с 37 точки. Манчестър Сити е с 35 точки и два мача по-малко от водача. Вторият и третият имат мачове в сряда.

Чесли е на осма позиция с 29 точки от 19 мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР