Лестър надделя с 2:0 в гостуването си на Брайтън в

...
Лестър надделя с 2:0 в гостуването си на Брайтън в
Коментари Харесай

Лестър с пета поредна победа във Висшата лига, след като се справи с Брайтън

Лестър надви с 2:0 в гостуването си на Брайтън в среща от 13-ия кръг на Висшата лига. Това бе и пета поредна победа на “лисиците” във Висшата лига. По този метод играчите на Брендън Роджърс резервираха и второто си място в класирането с 29 точки. Брайтън пък е 12-и с 15 точки.

Гостите удариха греда още във втората минута, когато центриране от ляво на Бен Чилуел бе проспано от цялата отбрана на Брайтън и Аойсе Перес, който се появи изненадващо от задна позиция, се оказа против опразнената врата. Топката въпреки всичко се оказа висока за Перес и той не съумя да я насочи добре, а нацели напречния дирек.

В 17-ата минута още веднъж Перес бе на път да се озове в отлична позиция против Матю Райън, само че бе навреме фаулиран малко след централния кръг на терена от Адам Уебстър. Малко по-късно още веднъж той получи в наказателното поле, съумя да се завърти чудесно, пусна към границата на наказателното поле, само че ударът на Барнс бе избавен.

В първите минути на второто полувреме двата тима не съумяха да се застрашат съществено. В 62-ата минута Джони Еванс получи травма и бе сменен от Уес Морган. Две минути по-късно Лестър въпреки всичко доближи до попадение, което бе дело на дейния до този миг Перес. “Лисиците” съумяха да изчистят топката след корнер, тя попадна у Мадисън, той пък я насочи към Джейми Варди, някогашният британски национал напредна чудесно, нахлу в наказателното поле и в последния миг я прати паралелно към някогашния състезател на Нюкасъл, който означи.

Две минути след попадението се стигна до съществено безредие в наказателното поле на домакините, Варди се озова очи в очи с Матю Райън, само че стражът избави. В 70-ата минута като че ли се получи повтаряне на ситуацията при гола на “лисиците”, само че този път Варди прати топката към Джеймс Мадисън, който се засуети и не съумя да означи.

80-ата минута се стигна до забавен проблем, откакто бе отсъдена дузпа в интерес на Лестър. Джейми Варди извърши, стреля мощно, само че вратарят на домакините блокира удара, само че Джеймс Мадисън направи отлична добавка с глава и означи. Съдията реши да прегледа ситуацията с ВАР, системата сподели, че Мадисън е нахлул в пеналта преди отправянето на удара и наказателния удар би трябвало да бъде пребит. Джейми Варди не сгреши при втория си опит и прати Райън в другия ъгъл за 0:2.

Vardy takes pen
Ryan saves
Madders scores
Pen retaken
Vardy scores pic.twitter.com/eAUkwxWyOO
— Leicester City (@LCFC) November 23, 2019
В 90-ата минута още веднъж голмайстора на Лестър нахлу в наказателното поле, стреля по посока на вратата, само че вратарят на Брайтън избави. Това бе и последното положние в срещата. В идващият кръг Лестър посреща Евертън, а домакините гостуват на Ливърпул на “Анфийлд”.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА
Премиър лийг 13 кръг, събота 23 ноември  Брайтън 0:2краен резулат  Лестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР