Лестър може да започне сезон 2024/2025 г. във Висшата лига

...
Лестър може да започне сезон 2024/2025 г. във Висшата лига
Коментари Харесай

Лестър остава без точки, ако се завърне

Лестър може да стартира сезон 2024/2025 година във Висшата лига с минус точки, в случай че си обезпечи промоция от Чемпиъншип, оповестиха медиите в Англия.

Причината за това са две евентуални нарушавания, за които „ лисиците “ могат да отнесат тежко наказване с лишаване на точки.

Първата причина е, че Лестър е нарушил лимита за загуби във Висшата лига в последните 3 сезона, който е по 35 млн. паунда на сезон.

Заради такова нарушаване Евертън бе осъден с лишаване на 10 точки от актива му, като след това на „ карамелите “ им бяха върнати 4 от тези 10 точки.

Освен това има опасения, че Лестър ще надвиши общите загуби от 83 млн. паунда, които му е разрешено да направи за три години, в това число настоящата акция. Английската футболна лига (EFL) разрешава на клуб да прави единствено 13 милиона загуби на сезон.

Все още обаче не е ясно каква би била глобата наложена на „ лисиците “ като брой отнети точки, в случай че се стигне до такава, то Лестър ще стартира идващия сезон в елита на Англия с минусов актив точки.

Новините на Dsport и във Facebook
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР