Лестър и Рома изнесоха отличен двубой и завършиха 1:1 в

...
Лестър и Рома изнесоха отличен двубой и завършиха 1:1 в
Коментари Харесай

Лестър и Рома оставиха развръзката за реванша

Лестър и Рома изнесоха отличен дуел и приключиха 1:1 в първия полуфинал сред двата отбора в шампионата Лига на Конференциите. По този метод нито един от двата отбора не съумя да вземе преднина на своята сметка, а гостите, които имаха кошмарна статистика от едвам една победа в 21 гостувания на британски отбори в евротурнирите, могат да бъдат по-доволни, защото техният съперник водеше играта в по-големи интервали. Попаденията в мача бяха дело на капитана на римляните Лоренцо Пелегрини (15’) и Джанлука Манчини (67’), който си означи автогол.

Домакините постановиха сериозен напън в първите десетина минути и на няколко пъти сътвориха блъсканица пред и в наказателното поле на римския отбор. Впоследствие играчите на “вълците” изнесоха играта в по-предни позиции и това даде резултат още в 15-ата минута, когато прекрасен пробив Никола Залевски отляво докара до отличен пас към капитана Лоренцо Пелегрини, а той преодоля Каспер Шмайхел за 1:0 в интерес на гостите.

В 28-ата минута неточност в средата на терена на Тами Ейбрахам даде опция за бързо нахлуване на “лисиците”, които пратиха топката в краката на Адемола Луукман в наказателното поле и само самопожертвователната интервенция на Крис Смолинг предотврати попадение в мрежата на Руи Патрисио. Отново португалският пазач трябваше да се намесва уверено няколко минути по-късно след нов удар на Луукман след добър дрибъл на Киърнън Дюсбъри-Хол.

Играчите на Брендън Роджърс подвигнаха в допълнение оборотите в последните минути на първата част и те сътвориха още няколко положителни положения към наказателното поле, само че бранителите на Рома успяваха да се оправят с заплахите.

Английският отбор продължи да бъде по-активен и след началото на втората част, само че Рома успяваше ловко да управлява набезите на своя съперник. Въпреки това Лестър продължаваше да търси интензивно попадението и с течение на времето да усилва своя напън към наказателното поле на “вълците. Домакините доближиха до изравнително попадение в 67-ата минута, когато положително разиграване даде опция на Харви Барнс да влезе на скорост отляво в наказателното поле и да подаде паралелен пас, който бе пратен в мрежата от близко от бранителя на римляните Джанлука Манчини за 1:1.

Те доближиха до ново доста положително състояние в 72-ата минута, когато чудесно разиграване сред Луукман и Адамс остави последния в наказателното поле, той технично залъга защитник и центрира на метър пред голлинията, само че там защитник на Рома съумя да почисти в корнер. Пред играчите на Брендън Роджърс се откри нов опция десетина минути преди края на постоянното време, когато те съумяха да лишават по отличен метод малко пред наказателното поле на своите посетители, само че ударът на Юри Тилеманс бе отразен от Руи Патрисио.

Играчите на гостите дадоха отговор с прелестна независима изява на Тами Ейбрахам, който първо овладя чудесно топката, напредна доста добре и навлезе в наказателното поле, а там с пета подаде към Сержио Оливейра, само че ударът му бе отразен от Каспър Шмайхел. Няколко минути преди края на дуела Келеши Ихеаначо удари несъзнателно с ръка в лицето на Крис Смолинг, което пък провокира бурна реакция на Жозе Моуриньо, който явно искаше червен картон за нападателя.

По този метод нито един от двата отбора не съумя да вземе преднина на своята сметка и всичко ще се взема решение в реванша на “Олимпико” през идната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР