Лестър и ПСВ Айндховен завършиха при нулево равенство в първи

...
Лестър и ПСВ Айндховен завършиха при нулево равенство в първи
Коментари Харесай

Лестър не успя да вземе преднина срещу ПСВ

Лестър и ПСВ Айндховен приключиха при нулево тъждество в първи мач от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Домакините имаха по-чистите положения, само че не съумяха да вземе задатък преди реванша в Нидерландия. Като цяло срещата беше равностойна, само че по-доволни от резултата сигурно са футболистите на ПСВ.

Домакините вършат доста добра акция в и в предходните два кръга отстраниха датския и френския. През уикенда пък " лисиците " приключиха 1:1 с на " Олд Трафорд " и посрещнаха с нараснало самочувствие. Мениджърът Брендън Роджърс не можеше да разчита на контузения и на върха на офанзивата стартира, подпомаган по фланговете от и.

показва впечатляваща офанзивна мощност в последните седмици, като на осминафиналите на два пъти вкара по 4 гола на, а в Ередивизи разгроми Фортуна (Ситард) с 5:0. Разочароващо беше единствено равенството 3:3 с твенте, което остави " филипсите " на 4 точки зад. Срещу Лестър Роджер Шмит заложи на най-хубавото и в предни позиции стартираха, и Чуквунонсо Мадуеке, а в средата на терена действаха, и Джоуи Ферман.

Нидерландците съблюдаваха обещанието на своя треньор и подходиха много офанзивно. се озова на комфортна позиция още в началните минути, само че отрази удара му. бързо придвижи дейностите пред другата врата и имаше късмет да открие резултата, само че изстрелът му беше блокиран от. В 20-ата минута нигериецът пропусна още по-добра опция, само че натискът на домакините се усилваше.

се бранеше проведено, само че постоянно бъркаше в междинната зона. В 33-ата минута получи положително подаване и шутира, само че прекомерно едва, с цел да затрудни. Вратарят на " филипсите " сподели класа и след удар на. В самия завършек на полувремето шансът също оказа помощ на гостите, тъй като изстрел на Харви Барнс срещна гредата.

продължи да господства и през второто полувреме, само че не намираше никакви свободни пространства за бързите си футболисти. Удар на в 54-ата минута попадна право в ръцете на. Постепенно темпото на игра спадна, а двата отбора не съумяваха да създадат нищо забавно в офанзива.

Брендън Роджърс пусна в последните 10 минути, който размени. Гостите обаче ловко затвориха мача и не позволиха да бъдат сюрпризирани.

В историята си " филипсите " два пъти са отпадали на 1/4-финал в евротурнирите от британски противници - против Нюкасъл в Купата на УЕФА през 2004 година и против Ливърпул в Шампионската лига през 2007-а. Сега очакванията са традицията да бъде нарушена с триумф против Лестър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР