Лесно може да се верифицира чия е сметката, на която

...
Лесно може да се верифицира чия е сметката, на която
Коментари Харесай

Внимавайте с преводите за дарения през онлайн банкирането

" Лесно може да се верифицира чия е сметката, на която се подарява за Украйна, като в банката попитате за нея преди да преведете средства. Не считам, че би трябвало да се превежда посредством онлайн банкиране. Злонамерените офанзиви зачестяват преднамерено, би трябвало извънредно доста да внимаваме. Може сметката за Украйна да е била сменена ". Това съобщи пред NOVA NEWS етичният хакер Ростислав Петров.

По думите му в случай че една банкова сметка е изменена без знанието на този, който я е разгласил тогава можем да мислим, че има злонамерена интервенция.

Търсенето на други възможности на банковите сметки се ускорява, след фрапантно нарастване на таксите за банкови интервенции

" Може да се хакне, а също и да се промени страницата или уеб страницата, на която е била банковата сметка. Възможно е да се ревизира сметката и на самия уебсайт, в случай че сме сигурни, че е благонадежден. Може да има офанзива от " троянски кон ", а е допустимо да има IBAN менте ", допусна той.

 istock istock
Според него перманентна машинация е допустима само ако човек изпраща пари без да внимава за сметката, на която внася пари.

Как мними банкери теглят пари от сметките посредством приложение

" Трябва да внимаваме за това, което виждаме в интернет, да ревизираме в банки и когато се подреждат преводи с дарения, да се внимава и дали устройството, от което се прави не е инфектирано със злотворен програмен продукт ", изясни Петров. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР