Лесно е да се разсеята по интересния редизайн на Santa

...
Лесно е да се разсеята по интересния редизайн на Santa
Коментари Харесай

6-те най-интересни екстри в новото Санта Фе

Лесно е да се разсеята по забавния редизайн на Santa Fe, само че този SUV е цялостен с потребни функционалности.

Разкрит за първи път през юли, напълно новият Hyundai Santa Fe влезе в заглавията поради преобразения си жанр. С един ход Santa Fe се трансформира от способен, само че много неотличителен SUV в подобен, който бихте купили, в случай че желаете да извършите statement.

Но новият Santa Fe не е единствено искра без наличие, защото в него са въведени и редица нови функционалности, които усъвършенстват комфорта на пасажерите и вършат този автомобил още по-безопасен. За няколко от тях се твърди, че са най-хубави в класа или първи в класа, по тази причина събрахме шестте екстри/полезни функционалности на новото Santa Fe.

1. Второ потомство цифров ключ

Иновациите, присъщи на новото Santa Fe, стартират още преди да влезете вътре. Заявена като първа в класа си функционалност, новата система Digital Key 2 разрешава елементарен достъп/стартиране на автомобила и дистанционно управление благодарение на вашия смарт телефон. 

За безпроблемното действие на този дигитален ключ са внедрени технологиите Near-field Communication (NFC), Bluetooth Low Energy (BLE) и Ultra-wideband (UWB). Цифровият ключ 2 е съчетаем както с iPhone, по този начин и с определени телефони на Samsung, а главният консуматор може да показа достъп с до трима други консуматори, като употребява приложението Apple Wallet или Samsung Pass. 

2. Табла за дезинфекция с UV-C

След пандемията частта от популацията, която към момента не е знаела какъв брой замърсен е светът, в който живеем, към този момент е наясно с тези неща. Но защото Hyundai към момента не е намерил метод да вгради в интериора на SUV смесител и мини мивка, той е оборудвал Santa Fe с UV-C стерилизационна тава.

Разположена в горната част на отделението за ръкавици, тази табла може елементарно да стерилизира предмети като мобилни телефони и портфейли, като употребява UV светлина за заличаване на нездравословните бактерии. Повечето от нас в никакъв случай не дезинфекцират тези предмети, макар какъв брой постоянно ги допират, тъй че стерилизационната табла на Hyundai е комфортно решение на този проблем.Жалко единствено, че не можете да поставите целия си волан в нея.

3. Задната врата с епични размери е като… тераса

Santa Fe има най-големия отвор на задната врата в своя клас. Всъщност Hyundai даже е стигнал до такава степен, че е сложил задните светлини извънредно ниско, с цел да побере тази огромна задна врата с нейните по-дълги от междинното хидравлични подпори. Въз основа на концепцията „ Open for More “, този отвор на задната врата обезпечава пространство, сходно на тераса, където пасажерите могат да оценят огромния въздух, без значение дали са на къмпинг или на друго премеждие.

Когато не се наслаждавате на залеза и пътувате както нормално, ще намерите и по-просторни от преди седалки. С по-дълго междуосие от 2814 см, новият Santa Fe обезпечава по-удобни места за сядане и по-добър товарен потенциал спрямо предшественика си. Пространството за краката на втория ред е увеличено с 3,4 см в нехибридния модел, само че даже хибридният разполага с над 104 см пространство за краката на втория ред.

Пространството за главите на третия ред е 95,7 см, което още веднъж се твърди, че е най-хубавото в класа, а пространството за краката тук е 76 см. В вероятност Audi Q7 е с над 22 инча по-дълъг от новия Santa Fe, само че има по-малко място за краката на третия ред.

4. Седалки на друго равнище

Разказахме за простора на купето, само че самите седалки са по-усъвършенствани от всеки път. На първия ред седалката Relaxation Seat with Leg Rest се споделя, че „ симулира безтегловност “ – звучи доста сходно на Relaxation Comfort Seat, която се намира в Ioniq 5, която е идеална за сънливост или четене. Моделите Santa Fe с корейска спецификация ще имат седалка Ergo Motion на първия ред с въздушни мехури за повишение на комфорта.

Шестместната настройка има “капитански седалки ” на втория ред с функционалност за електрическо наклоняване и подлакътници. Предлагат се и електрически сгъваеми и потъващи седалки на втория ред, които имат опция за контролиране на ъгъла на възглавницата за оптимално релаксиращо пътешестване. Дори пасажерите на третия ред ще се радват на опцията да накланят седалките си до 10 градуса.

5. Мониторинг на кондициятана лидера от ново поколение 

Системите за наблюдаване на положението на лидера съществуват от известно време, като нормално употребяват камери, с цел да засекат унесеност и да предупредят да си вземе отмора и да се освежи. Santa Fe се предлага с сходна система за следене на вниманието на лидера, само че също по този начин отива и по-далеч със система за наблюдаване на положението на лидера, която следи виталните му индикатори. 

Това е първото внедряване на тази технология за Hyundai в Северна Америка. Въпреки че Hyundai не навлиза в огромни детайлности за това по какъв начин работи системата, четирите витални признака, които нормално се правят оценка от медицинските експерти, са телесна температура, периодичност на дишане, пулс и кръвно налягане.

За водачите, склонни към пристъпи на гняв на пътя, последните два индикатора могат да бъдат потребни за следене на това по кое време позволявате на страстите си да вземат връх.

6. Двупосочна/билатерелна мултиконзола

Hyundai твърди, че това е още едно първо достижение в света, и наподобява толкоз елементарна, само че ефикасна концепция, че се чудим за какво още не е приложена от различен авто производител. При това решение на централната подпора даже пасажерите на втория ред седалки, а освен водачът и пасажерът на предната седалка, могат да отварят купето. Това оказва помощ да се реши казусът с оскъдното пространство за предпазване на движимости за пасажерите от втория ред, където предметите постоянно се търкалят в кошовете на вратите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР