Лесно е да се разбере защо Valve може да наложи

...
Лесно е да се разбере защо Valve може да наложи
Коментари Харесай

Valve банна почти 2500 акаунта в Steam заради харесване на оценки

Лесно е да се разбере за какво Valve може да наложи бан поради оценка на игра в Steam, само че банването на консуматори, които просто са я харесали, наподобява несъразмерна, изключително когато обявата не е нарушила никакви правила. И въпреки всичко тъкмо това се е случило с 2439 души, които са дали своят вот за негативна оценка на игра като потребна.

Играта, за която става въпрос, е Warlander – гратис онлайн мултиплейър заглавие със смесени мнения. Slashdot оповестява, че един от съвсем 2500-те негативни отзива е пристигнал от консуматор на име FREEDOMS117, който е бил изключително наскърбен от софтуера за битка с измамите в играта – Sentry Anti-Cheat.

FREEDOMS117 написа в негативната си критика, че Sentry Anti-Cheat е „ недоверчив “ и че „ продължава да работи даже когато играта е затворена. Най-тревожната част беше, че Sentry Anti-Cheat „ наподобява изпраща някои пакети с данни към японски IP адреси, до момента в който играта към този момент е затворена “, и че е мъчно да бъде отстранен даже откакто играта е била деинсталирана.

За тези играчи, които се тормозят от Sentry Anti-Cheat, оценката на FREEDOMS117 включва указания по какъв начин да го отстранен изцяло дружно с всичко, което е останало в регистъра. Публикацията се трансформира в най-популярната оценка на Steam страницата на Warlander, като събра 2439 ъпвота и 437 награди през трите месеца, в които остана на върха.

Един от модераторите на Steam се обиди на оценката, отстрани я и банна акаунта на FREEDOMS117 за 30 дни, като му попречи да разгласява оценки/съобщения и да гласоподава. Причината? Очевидно оценката е била „ опит за машинация на потребителите или други нарушавания на разпоредбите и напътствията на Steam “.

Освен това всички, които са дали на оценката палец нагоре и премия, също са с лимитирана опция да гласоподават за оценки в Steam за 30 дни. Засегнатите консуматори се свързаха с поддръжката на Steam за помощ, само че без резултат.

PC Gamer написа, че поддръжката на Steam в последна сметка е дала отговор на възмущението, извинявайки се на FREEDOMS117 и признавайки, че модераторът е позволил неточност. Те считат, че оценката дава указания за това по какъв начин да се отстрани програмен продукт за битка с измамите, нещо, което Valve не разрешава.

„ Нашите модератори наблюдават за наличие, което разказва по какъв начин да се мами или по какъв начин да се манипулират системите за битка с измамите. Това е в прорез с нашите правила и наподобява, че нашият екип по модериране погрешно е разпознал точно това в този случай, което е довело до бановете. Съгласен съм с вашата оценка, че тази оценка не дава отговор на тези критерии. “

написа Steam support

Макар че банът на FREEDOMS117 беше анулиран, както и тези, които са харесали оценката му, текстът на истинския пост остава прикрит. От Steam поддръжката написаха, че съгласно тях оценката би имала повече смисъл като управление за Steam и би трябвало да включва предизвестие на читателите за това, че стъпките би трябвало да се подхващат „ на личен риск “.

От Steam поддръжката въпреки всичко обявиха, че ще наблюдава разработчика по отношение на държанието на Sentry Anti-Cheat разказано в оценката.

Издателят Plaion на Warlander написа, че Sentry Anti-Cheat има „ неточност, при която Sentry не съумява да дерегистрира иконата, показвана в лентата на дилемите, когато Sentry Anti-Cheat се затвори, което оставя иконата показана и основава усещане, че Sentry към момента работи “. Тя твърди, че системата не събира никаква персонална информация, защото не е належащо да обработва такава. Компанията също по този начин включи указания по какъв начин да деинсталирате Sentry Anti-Cheat.

Инцидентът евентуално ще бъде черен пиар за Valve. Той освен може да разубеди хората да оставят отрицателни оценки, само че и да накара другите да се замислят, преди да им дадат палец нагоре.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР