Лесна и освежаваща, точно такава трябва да е грижата за

...
Лесна и освежаваща, точно такава трябва да е грижата за
Коментари Харесай

8 ползи от лимон за кожата и косата

Лесна и освежаваща, тъкмо такава би трябвало да е грижата за кожата и косата. И тук на помощ идва лимона. Може да го познавате като съставна част за летните си коктейли и десерти, само че в действителност има доста изгоди от лимон с които ще получите безупречна кожа и здрава коса.

Богати на витамин С, антибактериални и противогъбични свойства и доста микроелементи, лимоните могат да ви отърват от съвсем всички проблеми с кожата и косата. Независимо дали приемате сок от лимон всяка заран с вода или го добавяте към рутината си за грижа за кожата и косата, той прави чудеса за вас.

Независимо дали става дума за акне или пигментни петна, пърхот или сърбящ скалп, лимоните ще ви оказват помощ. Нека се срещнем с всички невероятни изгоди на лимона за косата и кожата и по какъв начин да ги употребявате, с цел да получите забележителна коса и сияйна и чиста кожа.

За блестяща и безупречна кожа

Знаете ли, че лимоните могат да подсилят вашата кожа, като се борят с акнето, изсветляват тъмните петна и ви дават по-стегната и плътна кожа? Те са цялостни с витамин С, който е антиоксидант и изсветляващ сътрудник, лимоните са чудесни за вашата кожа. Докато пиенето на вода с лимон ще ви даде блестяща кожа, нанасянето на маска за лице с няколко капки лимонен сок може да ви отърве от непотребния себум по кожата и да понижи акнето.

1. Изсветлява загар и тъмните петна

Дори няколко минути под слънцето през лятото могат да ви обезпечат лек загар и слънчево изгаряне. И резултатът е тъмни петна и несиметричен загар на кожата. Благодарение на изсветляващите свойства, присъстващи в лимона, той работи като магия върху загоряла кожа и понижава появяването на тъмни петна, като ви придава постоянен тонизиран и ослепителен загар на кожата. За да изсветлите тъмните петна, пригответе маска с кисело мляко и лимонен сок.

Как да си извършите маска с лимон и кисело мляко

Киселото мляко, смесено с лимонен сок, има мощно избелващ резултат и е най-хубавият домакински лек за понижаване на пигментни петна. Смесете 1/2 чаена лъжичка лимонен сок в 2 супени лъжици кисело мляко и разбъркайте добре. Добавете малко розова вода за усмиряване на кожата и приятна миризма. Смесете всички съставки и нанесете върху лицето и шията. Изплакнете след 20 минути и по-късно нанесете овлажнител.

2. Бори се с непотребния себум и акнето

Ако сте от хората с мазна и склонна към акне кожа, лимонът е лекарството, от което се нуждаете. Лимонът, защото е кръвоспиращ и антибактериален, освен понижава непотребното омазняване по кожата, само че също по този начин оказва помощ за ликвидиране на бактериите и унищожаване на мъртвите кожни кафези. L-аскорбиновата киселина в лимона има изсушаващ резултат и антисептични качества, които се борят с акнето. Освен това е известно, че витамин С предизвиква растежа на кожната тъкан, което оказва помощ за изсветляване на упорити белези от акне.

Как да си извършите маска за лице с лимон срещу акне

За мазна и склонна към акне кожа, нанасянето на маска за лице с лимонен сок, куркума и мед може да направи чудеса. Докато лимонът отстранява мазнината и акнето от кожата ви, медът я овлажнява и успокоява. В 1 супена лъжица мед прибавете една четвърта чаена лъжичка куркума и няколко капки лимонен сок. Разбъркайте и нанесете върху лицето си. Оставете го за 15 минути и отмийте.

3. Намалява бръчките и фините линии

Тайната за по-млада кожа се крие във вашата кухня под формата на лимони. Да, витамин С в лимона покачва колагена, който оказва помощ за възобновяване на повредените кожни кафези, както и подмладява кожата, което го прави отлична съставна част срещу стареене. Намалява фините линии и бръчки и ви дава по-стегната, млада кожа. Пиенето на вода с лимон два пъти на ден може да ви помогне доста, само че също по този начин можете да ускорите процеса, като третирате кожата си с домашно приготвено масло за лице срещу стареене.

Как да си създадем домашно масло срещу стареене с лимони

Смесете една супена лъжица лимонен сок с две супени лъжици заквасена сметана и оставете на лицето за 10 минути. Или пригответе това масло за лице със зехтин, масло от витамин Е и няколко капки лимонен сок. Разбъркайте добре всички съставки и нанесете върху лицето. Измийте след 10 минути. Това оказва помощ за навлажняване на кожата, стягане и придава здравословен искра.

За здрава и обилна коса

Сега, когато сте осведомени с изгодите за кожата на лимона, изгодите от него за косата са тези, които се нуждаят от вашето внимание. Лимонът е натурален воин на косата, който може да ви помогне да получите косата на фантазиите си – дълги и обилни, здрави кичури. Силен източник на витамин С, лимонът оказва помощ за изчистване на скалпа, укрепва космените фоликули и предизвиква цялостното здраве на косата. Нека да разгледаме три метода по какъв начин лимоните оказват помощ на косата ви и по какъв начин можете да ги употребявате, с цел да извършите косата си почтена.

1. Насърчава растежа на косата

Ако несъразмерното рухване на косата ви тормози, можете да се доверите на лимон, който ще ви помогне да се сдобиете с  дълга и обемна коса. Лимонът прави космените фоликули по-силни и по този метод понижава косопада. За задачата пригответе маска за коса с лимонен сок и гел от алое вера. И двете съставки работят за ограничение на косопада и поощряване на растежа на косата.

Как да си извършите маска за коса с лимон и алое вера

Извадете свеж гел от листата на алое вера и го поставете в купа. Добавете една супена лъжица лимонен сок и разбъркайте, до момента в който двете се смесят добре. Нанесете сместа върху косата и скалпа и оставете да престои 30 минути. Измийте с шампоан срещу косопад. Повтаряйте това два пъти седмично за дълга и здрава коса.

2. Лекува пърхот и сърбящ скалп

Третирането на косата и скалпа с лимон обезпечава здрава, немазна коса без пърхот. Противогъбичните и почистващи свойства на лимона, оказват помощ да се управлява производството на себум и поддържа здравето на скалпа. Използването на мек скраб, изработен от лимонен сок и зехтин върху скалпа преди измиване на косата, може да ви помогне да се отървете от несъразмерното омазняване на косата, мръсотията и сърбежа и да премахнете пърхота един път вечно.

Как да си извършите лимонен скраб за коса

Можете да приготвите лимоновия скраб за коса с 2 супени лъжици морска сол, малко прясно изцеден лимонен сок и две супени лъжици зехтин. Смесете всички съставки и деликатно разтрийте скалпа си за 8-10 минути. Продължете с шампоан срещу пърхот. Докато лимонът и морската сол се борят с маслото и пърхота, зехтинът ще придаде влага на скалпа. Ексфолирайте с този скраб един път седмично за коса без пърхот.

3. Предотвратява преждевременното побеляване

Преждевременното побеляване на косата е резултат от липса на пигмент, което може да се случи заради стрес, увреждане от слънцето, замърсяване, недостиг на витамин В3 и други За да върнете красивата и лъскава коса, вършиме всичко, от нанасянето на къна до черен чай. Но това, което ви липсва, е потреблението на лимони, с цел да предотвратите побеляването на косата преди всичко.

Как да си извършите маска за коса с лайм

Лимоните спомагат за построяването на цветна пигментация и поддържат естествения цвят на косата ви. Използвайте лимонен сок и кокосово масло, с цел да спрете преждевременното побеляване на косата ви. Загрейте малко кокосово масло съгласно дължината на косата и прибавете сок от лайм към него. Разбъркайте и нанесете отмерено върху косата си. Масажирайте скалпа си за 10 минути и след 30 минути измийте косата си с шампоан.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР