Леопардът не е напуснал територията на зоопарка в Стара Загора,

...
Леопардът не е напуснал територията на зоопарка в Стара Загора,
Коментари Харесай

Леопардът беглец не напуснал старозагорския зоопарк, а се поразходил около клетката си

Леопардът не е напуснал територията на зоопарка в Стара Загора, а просто е излязъл от клетката си. Това съобщи шефът на зоологическата градина Ивелина Илиева, представена от Българска национална телевизия.

Припомняме, през вчерашния ден беше обявено, че черна пантера от типа леопард е избягала от клетката си в старозагорския зоопарк. Заради изключителната обстановка евакуирани посетителите бяха евакуирани, а зоологическата градина остана затворена през целия ден.

Илиева изясни, че до случая се е стигнало заради нехайно отношение на служителя, който се грижи за животното.

" Заради безконтролно отношение на чиновник и забравена врата леопардът Данте излезе от клетката си да се разноски към местообитанието си. Своевременно бяха изведени всички гости от територията на зоопарка и той беше затворен. Сформиран е екип, посредством който да бъде локализирано животното, упоено и прибрано ", изясни тя.

Илиева увери, че тези животни не са рискови за хората, защото са бебета на към година и половина. Трябвало обаче по-голямо внимание от страна на служителя, който се грижи за тях.

Директорът на зоопарка посочи, че реакцията на екипа е била задоволително бърза, с цел да бъде леопардът локализиран, замаян и върнат в клетката си. Животното е в положително общо положение.

Илиева уточни, че служителят, позволил случая, ще бъде осъден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР