Леонора е само на 14, когато приема исляма. На 15

...
Леонора е само на 14, когато приема исляма. На 15
Коментари Харесай

Тя е само на 15, когато решава да започне нов живот. С джихадистите от ИД

Леонора е единствено на 14, когато приема исляма. На 15 отпътува за Сирия и се омъжва за немски джихадист от ИД. Родителите ѝ не подозират нищо. Години наред се пробват да си върнат дъщерята. Днес тя е изправена пред съда.

На 15 години германката Леонора отпътува за Сирия, с цел да се причисли към терористичната организация " Ислямска страна " (ИД). Там сe омъжва за немец, който е бил член на апарата за сигурност на ИД. Тя става третата му жена. Бащата на Леонора близо две години се пробва да върне щерка си назад в Германия, само че опитите му се провалят.

Днес Леонора към този момент е на 22 и в Германия стартира процесът против нея. Обвинението гласи: след идването си в Сирия през март 2015 тя се е записала като член на ИД и се е присъединила в задгранична терористична организация.

Историята на Леонора

Няколко дни след идването си тя се дами за Мартин Лемке от град Цайтц. Той е отпътувал за Сирия с двете си дами и две деца още през ноември 2014 година. Родителите на Леонора в началото я търсят у другари и познати, а след това и посредством полицията. По това време те не са знаели нищо за сватбата, нито за това, че щерка им още през януари 2014 приема исляма. Чак дни откакто изчезнала, Леонора написа на родителите си телефонно известие, с цел да им заяви, че е в Сирия.

Бракът на Леонора с Лемке бил организиран още в Германия - по интернет. Посредничка в тази ситуация била първата жена на Лемке - млада французойка, последваща в Лайпциг. Жаждата си да научи повече за исляма Леонора задоволявала с информации от Facebook и от разнообразни групи в WhatsApp. Обкръжението на момичето нямало никаква визия, че тя желае да живее като мюсюлманка със кърпа и бурка. В своето малко градче в провинция Саксония-Анхалт тя не виждала опция да практикува исляма.

От март 2015 до юни 2017 Леонора живяла в сирийския град Рака. В обвиняването се споделя, че " там тя е поемала полагащите ѝ се съгласно идеологията на ИД отговорности в семейството ", с което е подкрепяла Мартин Лемке в работата му като член на терористичната милиция. Освен това самата Леонора е работила за ИД против възнаграждение, като задължението ѝ било да следи за положителното държание на останалите дами на бойците от ИД.

През юни 2015 Мартин Лемке " купил " една язидка - за да я продаде след това на облага. Леонора се грижела за 33-годишната язидка и нейните две деца, с което на процедура е станала съизвършител в търговията с хора, а това е закононарушение против хуманността, се споделя още в обвиняването. Леонора е упрекната и за нелегално владение на оръжие.

Когато ИД стартира да отстъпва от позициите си през 2017, Леонора и мъжът ѝ напущат Ракка. В продължение на година и половина се местят от едно място на друго. В този интервал Леонора ражда две момиченца - Хабиба и Мария. Само 14 дни след раждането на втората щерка - през януари 2019 - Леонора и мъжът ѝ се предават в ръцете на кюрдските сили за сигурност. Леонора с двете деца е трансферирана в лагер за пленници в североизточна Сирия, където живее съвсем две години.

Дали ще влезе в пандиза?

През декември 2020 немското държавно управление връща с загадка интервенция Леонора и децата ѝ назад в Германия. При идването ѝ във Франкфурт на Майн полицията я задържа. От началото на януари 2021 Леонора е на независимост.

За процеса са планувани общо 22 дни, съвещанията не са обществени. Отсега е мъчно да се планува каква ще е присъдата. Трябва да вземем за пример да се реши дали против нея ще се употребява наказателното право за малолетни, което планува оптимално 10 години затвор за случай като нейния: при заминаването си за Сирия Леонора е 15-годишна, само че след бягството от Рака тя е към този момент пълнолетна. Това може да утежни присъдата ѝ. Възможно е обаче Леонора да се отърве и без затвор - да вземем за пример в случай че съдът ѝ приспадне годините, прекарани в сирийски затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР