Леонид Волков - дългогодишният съюзник на руския опозиционен лидер Алексей

...
Леонид Волков - дългогодишният съюзник на руския опозиционен лидер Алексей
Коментари Харесай

Нападнаха съюзник на Алексей Навални пред дома му в Литва

Леонид Волков - дългогодишният съдружник на съветския опозиционен водач Алексей Навални, е бил атакуван пред дома му в Литва.

Волков е нападнат с чук и сълзотворен газ, до момента в който е бил в автомобила си във Вилнюс късно нощес, заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Не са известни претекстовете за нападението, нито кой е причинителят. Литовската полиция води следствие. Друг член на екипа на Навални - Иван Жданов, разгласява фотоси в обществените медии с Волков, на които кракът му е оцапан с кръв и има синини по слепоочията. Според Жданов, офанзивата явно е политическа.

Съпругата на Леонид Волков заяви, че той се е върнал от болничното заведение със счупена ръка и не е в положение да върви, предава Българска национална телевизия.

Волков живееше отвън Русия от години и беше отпред на екипа на Алексей Навални. В Русия против него са повдигнати редица обвинявания.

Вчера часове преди офанзивата, той даде изявление за Ройтерс, в което приказва за бъдещето на съветската съпротива и за идните президентски избори.

" Ето за какво Путин повдига обвинявания, убива и трови, с цел да накара хората да избягат отвън страната, където за тях е доста комплицирано да живеят. Нашата работа е цялостна със комплицирани провокации, живеем в мрачни времена, работим под голямо напрежение с голям риск, тъй като знаем, че Путин освен убива хора вътре в Русия, само че убива и хора и зъвнт Русия ", съобщи Леонид Волков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР