Леонардо ди Каприо и колежката му от предстоящия филм Killers

...
Леонардо ди Каприо и колежката му от предстоящия филм Killers
Коментари Харесай

Жената до Леонардо ди Каприо на корицата на Vogue

Леонардо ди Каприо и колежката му от идния филм Killers of the Flower Moon - Лили Гладстоун, още веднъж си партнираха, този път като звезди на корицата на октомврийския брой на английския Vogue.
 Първи взор към Killers Of The Flower Moon с Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Лили Гладстоун
Петрол, индианци, убийства и Леонардо ди Каприо по средата

Надникваме към последния филм на Мартин Скорсезе

В изявление, направено преди стачката на SAG-AFTRA, двамата описват за съдействието си в епичната история на Мартин Скорсезе, в която играят брачен партньор и брачна половинка - Ърнест и Моли Бъркхарт - двойка, живееща в резервата Осейдж през 20-те години на предишния век в Оклахома, когато локалните забогатяват от добивите на нефт на територията на резервата им. От индианците упоменатият интервал се помни и като " годините на терора ", тъй като членове на племето са поголовно избивани от тайнствен причинител.

Това е извънредно рядка публична изява за Ди Каприо, който почти в никакъв случай не сяда за дълги изявленията или театралничи за корици. Този път обаче актьорът прави изключение и дружно Гладстон беседва с писателя Афуа Хирш и застава пред обектива на фотографа Крейг Макдийн.

" Нямаше никакво четене на сюжет ", спомня си Ди Каприо за първата среща на него и Скорсезе с Гладстон в Zoom. " Марти просто инстинктивно разбра, че Лили е тази, която му би трябвало. В очите ти, Лили, имаше истина, която той виждаше даже на екрана на компютъра. Никога досега не се е случвало Скорсезе да срещне някого и незабавно по-късно да има това гравитационно привличане и инстинкт да каже: " Нека не чакаме нито минута повече.`

С тези думи стартира изявлението с Vogue Леонардо ди Каприо, който не крие, че колежката му е " безусловно удивителна в този филм ". " Тя изнася цялата история на плещите си. "

Двамата споделят екрана с Робърт де Ниро, Джеси Племънс, Кара Джейд Майърс, Джаней Колинс, Джилиан Дион и Танту Кардинал във кино лентата, който наблюдава историята за следствието на ФБР на поредност от убийства на хората от Осейдж, осъществени в Оклахома при започване на 20-те години на предишния век.

" Това е изцяло забравена част от американската история и отворена рана, която към момента тлее ", споделя Ди Каприо. " Холивуд има дълга история и богато минало в изобразяването на индианския народ. Трябва да създадем повече. Знаете ли, ние вървим към огромна равносметка на нашето минало. Колкото повече тези истории могат да бъдат разказани по достоверен метод, толкоз повече това може да стигнем до някакъв лековит развой. "

За да влезе по-дълбоко в историята Ди Каприо се реалокира в Тълса, Оклахома месеци преди старта на фотосите и постоянно пътува до индианския резерват за да се потопи в разказите на локалните. Чутото и видяното го раздрусват радикално и го окуражи да изиграе персонажа си с още по-голяма меродавност.

" Надявам се филмът да се трансформира в отплата, да даде правдивост и да запознае хората с тази ужасяваща глава от американската история. Не мога да ви опиша какъв брой значимо е това за мен ", декларира артистът.

Що се отнася до Лили Гладстон, преди Мартин Скорсезе да я избере за ролята на Моли Бъркхарт, актрисата има две дребни функции в драмата Certain Women и сериала Reservoir Dogs.

Кариерата ѝ не върви без спънки, защото съгласно нея, не наподобява като типичната актриса. На 35 години Гладстон си прави професионална равносметка и взема решение, че задоволително е чакала звездния си пробив и е време да се отдаде на нещо друго. Същата година гледа известно видео за изгубването на земните пчели в обществените мрежи и възнамерява да посвети зрялата част от живота си на спасяването им.

Тогава идва позвъняването от Скорсезе, което трансформира живота ѝ.  Леонардо ди Каприо и Лили Гладстон се срещат напряко на снимачната площадка, с значимото конкретизиране, че съгласно първите проекти на Скорсезе общите подиуми на Ди Каприо и Гладстон са се брояли на пръсти.

След като в началото избира Ди Каприо да изиграе сътрудника на ФБР Том Уайт - роля, която в последна сметка отива при Племънс, Мартин Скорсезе обаче прави промени по сюжета и кино лентата. Режисьорът в действителност взема решение да сложи героинята Моли на Гладстоун в центъра на историята.

" След избран миг разбрах, че върша филм за всички бели момчета ", споделя неотдавна Скорсезе пред Time, което го кара да премисли метода, по който в действителност би трябвало да опише историята.

" Не бяхме потопени в историята на Осейдж ", изяснява Ди Каприо за първичните чернови. " Затова Марти изведе Лили напред. Имаше тази мъничка, дребна сцена сред Моли и Ърнест, която предизвика такава страст в нас по време на четенето и ние просто започнахме да навлизаме в това какво съставлява тази връзка, тъй като беше толкоз изкривена, странна и друга от всичко, което съм преживявал до момента. "
 Killers of the Flower Moon с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро - филмов откъс на кино лентата на Мартин Скорсезе
Леонардо ди Каприо - на кръстопът сред положителното и злото

Трейлър на Killers of the Flower Moon

Добрата вест е, че българската аудитория ще може да види Killers of the Flower Moon. Филмът ще бъде показан в границите на филмовия фестивал CineLibri през октомври.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР