Леон Едуардс сътвори голямата сензация на UFC 278. Британецът сложи

...
Леон Едуардс сътвори голямата сензация на UFC 278. Британецът сложи
Коментари Харесай

Шок! Леон Едуардс нокуатира Камару Усман в последната минута

Леон Едуардс сътвори огромната сензация на UFC 278. Британецът постави завършек на победната серия на Камару Усман в полусредна категория, побеждавайки го с жесток нокаут секунди преди края на мача. Така той си отмъсти за загубата от нигериеца през 2015 година и към този момент е новият международен първенец в тази категория.

Още в първия рунд Едуардс даде поръчка, че ще се бори със зъби и нокти за успеха. Тогава той постави завършек на серията на Усман без тейкдаун, откакто за пръв път в кариерата му го повали на земята.

Впоследствие Усман взе самодейността в мача и изрично завоюва идващите три рунда. Той разчиташе главно на граплинга си, като над пет пъти повали противника си на земята и изглеждаше, че управлява изцяло събитията в осмоъгълника.

View this post on Instagram
A post shared by WARIORZ. ™ (@war.iorz)

В последния рунд обаче изглеждаше, че нигериецът реши да пести сили и да брани преднината си, знаейки, че сигурно печели мача по точки. Това обаче му изигра неприятна смешка и малко откакто стартира последната минута в дуела Едуардс издебна своя миг и заби свиреп кик в главата на Усман и го прати в нокаут, а реферът Хърб Дийн мигновено приключи срещата.

Така Усман не съумя да направи седма отбрана на купата си и позволи първа загуба в кариерата си в UFC, откакто до момента имаше 14 следващи победи. Едуардс пък записа трета поредна и общо 12-та победа в UFC и към този момент е новият първенец в полусредна категория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР