Ленивецът Ян е отбелязал 54-ия си рожден ден, като по

...
Ленивецът Ян е отбелязал 54-ия си рожден ден, като по
Коментари Харесай

Ленивците били бавни? Вижте какъв Рекорд на Гинес постави един от тях

Ленивецът Ян е отбелязал 54-ия си рожден ден , като по този метод слага връх , оповестиха от Гинес.

Мъжкият двупръст безделник на Линей /Choloepus didactylus/, който населява зоологическата градина в Крефелд в Германия , е живял толкоз дълго, че се е трансформирал в най-стария жив безделник в плен и най-възрастния безделник в плен в миналото . Но не се заблуждавайте, че Ян мързелува и живее постепенно – той преди малко е станал татко на 22-рото си дете , предават от Рекордите на Гинес.

Ян е роден в дивата природа в Южна Америка и се счита, че е бил на към шест месеца , когато е бил открит на 1 май 1970 година, което значи, че в този момент е на най-малко 54 години . Той живее в зоологическата градина от 30 април 1986 година и към момента е в чудесно здраве съгласно гледачите му.

Зоопаркът е определил 30 април за негова рождена дата и я чества с него всяка година.

Според WWF ленивците с два пръста приблизително живеят към 20 години , което значи, че Ян е живял двойно повече. Ленивците в плен нормално живеят по-дълго – о бикновено сред 30 и 40 години .

И двата върха на Ян преди този момент бяха държани от Паула – различен двупръст безделник на Линей, който живееше в Хале Зое в Германия до 51-годишна възраст.

Ленивците са известни с доста бавните си придвижвания и това е толкоз правилно от вътрешната страна, колкото и извън. Животните се хранят най-вече с листа , плодове и дървесен сок , само че ядат доста малко , тъй като им лишава доста време, с цел да усвоят храната си. Може да отнеме дни или даже седмици, до момента в който ленивецът освободи място за идващото си хранене .

Ян, както множеството ленивци, прекарва по-голямата част от времето си, висейки по дърветата . Те вършат съвсем всичко по дърветата – от хранене до сън и даже чифтосване и раждане. Въпреки това ленивците имат особения табиет да напущат дърветата си и да се спускат на земята, когато би трябвало да отидат до тоалетната . Те са доста придирчиви към персоналната си хигиена.

Два от шестте типа ленивци са високо в листата на застрашените типове и в дивата природа са извънредно уязвими към обезлесяването .

На 99 години! Най-старият ортодонт в света към момента кара хората да се усмихват

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР