Ленин и Сталин убиват милиони, твърди се 20 млн. В

...
Ленин и Сталин убиват милиони, твърди се 20 млн. В
Коментари Харесай

Европейският комунизъм: Куфарчета с пари в началото, куфарчета с пари в края

Ленин и Сталин убиват милиони, твърди се 20 млн. В същото време проучвания са посочили, че след 30-35 убийства и най-големият умопобъркан се пресища – тъй като няма идеология. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице” президентът (1997 година – 2002 г.) Петър Стоянов във връзка със 100-годишнината от Октомврийската гражданска война.

„ Оценката за последствията от Октомврийската гражданска война към този момент се споделя от съвсем всички, даже от леви интелектуалци – Октомврийската революцията и това, което се случи след нея, е един бездънен и повсеместен провал”, акцентира той.

Според него най-тежката последица от нея не е крахът на руската система, а разделянето, което за пръв път в историята на белязаната от религиозни и междуетнически спорове Европа се оказва толкоз надълбоко и мъчно за лечение.

--> „ Много жалка би била историята на европейския комунизъм, почнала с няколко куфара пари, пристигнали от немския общоприет щаб, прекарани с бронирани вагони и приключила с доста куфарчета с пари, излезли назад от някогашния Съветски съюз и Източна Европа в банките на Западна Европа, с цел да трансфорат наследниците на Октомври в новите капиталисти – и то по-безогледни от тези, против които се бориха”, съобщи Стоянов.

По отношение на спасяването на българските евреи, експрезидентът акцентира, че първа е самодейността на депутатите, отпред с Димитър Пешев – по-късно идват напъните на интелектуалците и на църквата. „ Инициативата за спасяването на българските евреи идва от хора, които бяха квалифицирани като фашисти”, уточни той и означи, че 20 от народните представители са били наказани на гибел от комунистите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР