Лена Бориславова защити публично колегата си от ПП Стою Стоев,

...
Лена Бориславова защити публично колегата си от ПП Стою Стоев,
Коментари Харесай

Лена защити публично Стою, който успя да наложи за правен шеф

Лена Бориславова отбрани обществено сътрудника си от Политическа партия Стою Стоев, който тя самата предложи за ръководител на правна комисия. Днес той бе определен за поста, като не дребна част от обществото се възмути, че човек без опит поема една от най-важните комисии в Народното събрание. Според Бориславова обаче това не е проблем и признава, че  Стоев е млад и няма опит, само че времената се променяли.

Ето какво написа Бориславова:

Днес за ръководител на правна комисия в Народно събрание бе определен сътрудника Стою Стоев.

Стою Стоев е част от екипа на Продължаваме Промяната през цялото време, борил се е един до друг с нас от първия ден, взел участие е интензивно във всички разисквания на законопроекти, във всички продължителни съвещания на правна комисия, във всички борби - и за закриване на профилираните съд и прокуратура, и за механизма за надзор над основния прокурор, и за отбрана от домашното принуждение и редица други. От малцината е, които познават правилника и работата на Народното събрание в дълбочината им. Нямам подозрения, че ще се оправи чудесно с новата си виновна задача, която не всеки е подготвен даже да обмисли дали да поеме! Нямам подозрение, тъй като знам по какъв начин работи.

Гордея се, че в екипа ни има смели и отдадени младежи като Стою, които не се опасяват от отговорност, от тежка работа и от това да пазят концепцията за една по-справедлива България с персоналното си име и труд! Докато мафията е оповестила война на мафията, a зам-прокурор дава основен прокурор на прокурор.

Да, Стою е млад. Да, няма професорска купа по право. Да, бил е единствено 3 пъти депутат и член на правни комисии в едни от най-бурните, сложни и къси парламенти в новата ни история.

Да, Стою не е Дани Кирилов. Стою не е и Радомир Чолаков. Много е надалеч и от Иван Гешев, Борислав Сарафов и техните заместници.

Вместо на тези видни кадровици в правото, Стою наподобява доста повече на младия и некомпетентен Никола Минчев, Мирослав Иванов, Петър Кьосев, Васил Пандов, Петър Куленски, Васил Стефанов, Димитър Гочев и Милен Матеев.

Поколенията се менят. Време е и обществото да се промени и да осъжда хората за делата им, а не за външния им тип и възрастта им.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР