Лена Бориславова от Продължаваме промяната“ /ПП/ коментира избора на Борислав

...
Лена Бориславова от Продължаваме промяната“ /ПП/ коментира избора на Борислав
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Замяната на Гешев със Сарафов е падение

Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ /ПП/ разяснява избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор . Прилагаме целия й пост без редакторска интервенция:

„ Замяната на Гешев със Сарафов е следващото проваляне на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Именно заради тази причина е нужна същинска правосъдна промяна, а не замяна. Затова ППДБ ще се борим в Народното събрание. Предстои публична позиция. “

Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор. С 8 гласа „ за “ и 1 „ срещу “ . Решението предстои на обжалване, само че осъществяването му няма да се стопира при вероятно обжалване. В 11:00 часа през днешния ден прокурорската гилдия на Висшият правосъден съвет /ВСС/ се събра на изключително съвещание. В период от седем дни след издаването на указа, с който Иван Гешев е освободен от поста основен прокурор , Пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да открие процедура за избор на нов основен прокурор.

Припомняме ви, че Пламена Цветанова подаде оставка от поста зам.-главен прокурор . Цветанова беше член на Висш съдебен съвет и стана зам. основен прокурор след избора на Иван Гешев по негово предложение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР