Лена Бориславова бе втора в листата на ПП-ДБ за 24

...
Лена Бориславова бе втора в листата на ПП-ДБ за 24
Коментари Харесай

Лена Бориславова се отказва да е депутат, цели се в местните избори в София

Лена Бориславова бе втора в листата на ПП-ДБ за 24 МИР-София.

" Няма да бъда народен представител в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният експерт в областта на националната сигурност, моят сътрудник от листата на Политическа партия в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още един път на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава транспарантно и европейско ръководство и ще работя дружно с всички вас, с цел да реализираме тази цел ", написа във фейсбук профила си Бориславова.

Възможно е ЦИК да не позволи на Лена Бориславова да се отдръпна от мястото си на народен представител. Причината е, че имената на новоизбраните народни представители към този момент са дефинитивно оповестени. Тогава Бориславова ще би трябвало в сряда да се закълне като народен представител, след което да подаде оставка пред ръководителя на Народното събрание.

" Това е чудовищна нелепост и юридическа непросветеност ", разясниха пред Breaking.bg адвокати държанието на Лена, която ден преди да стартира работата на 49-то Народно заседание е решила да се отхвърля от депутатството.

Бориславова изяснява отхвърли си от депутатското място с решение от през вчерашния ден на Изпълнителният съвет на " Продължаваме Промяната " да извършва координационната роля на партията за идните локални избори и " съответно да работя за акцията и проблемите на моя роден град София " .

" Преди година и половина влязох в листите на Продължаваме Промяната, тъй като имах вяра, че зависи от всеки един от нас да работим за смяната, която търсим. През февруари тази година трябваше още веднъж да реша по какъв начин да продължа своята борба - в или отвън листите на обединената коалиция. Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-вече на обединяването? Днес още веднъж трябваше да направя избор. На всички, които поддържат идеята на #ПродължавамеПромяната и мен персонално, давам обещание, че няма да се откажем ", написа още Бориславова в поста си.




 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР