Лемън Брадърс е четвъртата по големина инвестиционна банка в Съединените

...
Лемън Брадърс е четвъртата по големина инвестиционна банка в Съединените
Коментари Харесай

Световната финансова криза започна преди точно 10 години


" Лемън Брадърс " е четвъртата по величина капиталова банка в Съединените щати и има 158-годишна история, която завършва на 15 септември 2008 година. " Черният понеделник ", в който е разгласен банкрутът, ще се запомни с всеобщите разпродажби на активи на всички водещи пазари и срив на показателите, напомня БНР.

Въпреки че признаците за идния финансов колапс са видни за анализаторите още в предходните години, последствията са ненадейно тежки - и за Съединените щати, и за останалия свят. Финансовата рецесия се трансформира и в икономическа и светът изпада в криза. В Европа тя идва дружно с дългова рецесия и банкрут на банки в някои страни. Няколко години по-късно, когато икономическите индикатори още веднъж са позитивни, се подхващат редица промени, с които да се обезпечи по-добра отбрана против нов финансов провал. Мнозина анализатори обаче са безапелационни, че те не са задоволителни.

Финансовият анализатор от Института за интернационална иконимоческа политика " Питръсън " Джоузеф Гагнън съобщи, че към този момент има признаци за идна нова финасова рецесия. По думите му обаче тя няма да пристигна през идващите няколко години. Пред " Хоризонт " Джоузеф Гагнън  разяснява, че стопанската система в Съединените щати към този момент " прегрява ":

" Аз в действителност не мога да си показва рецесия в Съединените щати, тази или идната година. Може би след пет или 10 години. Все отново ние научихме уроците си, само че може би забравихме част от тях. Има тревожни сигнали. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР