Лекува ли ни хомеопатията Асоциация на лекарите хомеопати в България

...
Лекува ли ни хомеопатията Асоциация на лекарите хомеопати в България
Коментари Харесай

Атаката срещу хомеопатията дава нови възможности за развитие

Лекува ли ни хомеопатията

Асоциация на лекарите хомеопати в България (АЛХБ) и Европейското общество по интегративна медицина в България (ЕОИМБ)  

През последните години от време на време се възобновяват офанзивите на обвинявания и рецензии против хомеопатията. Към тази вълна на наказание и непоносимост този месец се причислиха и група учени от Българска академия на науките, които цитират преднамерено подбрани документи в своя апел за запрещение на проучването на хомеопатията в Медицинските университети у нас. Ето обаче какви са действителните обстоятелства за тези документи.  

Истината за така наречен „ Австралийски отчет ”

През март 2015 година Националният съвет за здраве и медицински изследвания на Австралия (NHMRC) разгласява Информационен документ за хомеопатията, наименуван The Australian Report. За 3 години този отчет популяризира заглавията си по света, настоявайки, че не съществуват стойностни научни доказателства в поддръжка на хомеопатията като лековит способ.

Детайлно следствие разкри доказателства за съществени процедурни и научни нарушавания при правенето на „ Австралийския отчет ”. Обзорът е изготвян два пъти, като първият е прикрит от обществото. Постфактум е изменен протоколът, което съществено повлиява разбора и получените резултати. Не се употребяват признати стандартизирани способи на работа, не се реферират същински огромни проучвания. Необичайните способи, които се ползват, изключват 1795 проучвания от оповестените в началото 1800 реферирани. Заключенията в отчета се базират единствено върху 5 преднамерено подбрани проучвания. Всичко това стана причина омбудсманът на Австралия да стартира следствие върху нарушаванията на научната нравственос и процедурните пропуски при правенето на отчета.

Истината за меморандума на Комисията за битка с лъженауката при Руската академия на науките

През февруари 2017 година Комисията за битка с лъженауката и подправянето на научните проучвания при Руската академия на науките разгласява меморандум срещу хомеопатията.

В отговор на това през септември 2017 година Комитетът по опазване на здравето в Народното събрание на Руската федерация постанови, че: основаният от обособена група частни лица меморандум не се опира на настоящото законодателство, не съставлява формалната позиция на Руската академия на науките и не е съображение за смяна на статута на хомеопатията като част от здравната просвета в Русия. Генералната прокуратура на Руската федерация удостовери тази позиция.

Не единствено че не е признат закон за възбрана на хомеопатията в Русия, само че няма даже подобен законопроект. Руската академия на науките и Министерството на здравеопазването на Русия поддържаха хомеопатията.  

Истината за декларацията на Научния съвещателен съвет на европейските академии (EASAC) 

През 2017 година EASAC разгласява декларация, която дефинира хомеопатията като евентуално рискова. Според създателите: " няма известни болести, за които съществуват мощни, възпроизводими доказателства, че хомеопатията е ефикасна отвън плацебо резултата ".  

Неоснователно е изказванието, че хомеопатията има резултат, не по-различен от този на плацебо, означават от BPI. Съществуват редица интернационалните проучвания - плацебо следени, както и в сходство с разпоредбите за добра клинична процедура (GCP), с етичните правила, залегнали в Декларацията от Хелзинки и всички съответни регулаторни условия. Те неоспоримо потвърждават действието на хомеопатичните препарати. Освен това лечебните резултати, реализирани при лекуването на животни, не могат да се отдадат на плацебо резултата.  

В приложение към изнесените дотук обстоятелства, могат да бъдат проучени редица огромни интернационалните проучвания като: метаанализите на Jacobs, Wiesenauer, Lüdtke, Schneider, Кохрейн ревю на Mathie и редица други високо сигнификантни плацебо следени проучвания за резултатите на сложни хомеопатични медикаменти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР