Лекси Алфорд от Невада Сити, Калифорния, наскоро счупи световния рекорд

...
Лекси Алфорд от Невада Сити, Калифорния, наскоро счупи световния рекорд
Коментари Харесай

Момичето, което на 23 г. вече е обиколило всички държави в света

Лекси Алфорд от Невада Сити, Калифорния, неотдавна счупи международния връх на Гинес и стана най-младият човек, пътувал до всяка една публично приета страна по света. На 23-годишна възраст тя е посетила 196 страни в опит да провокира себе си и да надскочи границите на това, което има вяра, че е допустимо за една жена, пътуваща сама.
 Лони Джеймс - дамата, която обикаля света, с цел да се среща с мъже от разнообразни страни
Жената, която обикаля света, с цел да се среща с мъже от разнообразни страни

34 първи срещи в 19 страни за година

Лекси употребява най-вече самолети, лодки и влакове, с цел да се придвижва. Определя последния тип превоз като собствен обичан, " защото можете да се взирате през прозореца в непрекъснато изменящите се пейзажи ", споделя тя пред Insider.

Пътуването с влакове е форма на " постепенно пътешестване ", продължава Лекси. " Можете да гледате по какъв начин цели страни прелитат около вас. "

23-годишната авантюристка споделя, че ѝ е лишило три години, с цел да посети всяка страна и да усъвършенства международния връх. Всъщност тя стартира да пътува от доста дребна, тъй като майка й има туристическа организация в Калифорния.

" Израснах, като все бях някъде по света с майка ми по време на нейните работни пътувания допълнително от 70 страни. И откакто спестявах повече от шест години и приключих лицей на 18, взех решение да се впусна в личните си завършения. "

Не всичко обаче минава по вода и има доста трудности, които Лекси срещна, в това число споразумяване на визи за влизане в някои страни. Отнема ѝ месеци, с цел да получи такива за Венецуела, Пакистан и други.

Но провокациите и компликациите се не помнят след невероятните прекарвания, на които Алфорд се любува по време на своите завършения. " Има толкоз доста невероятни завършения, които могат да произлязат от пътуването самичък, тъй като сте по-отворени към гостоприемството и взаимоотношението с локалните поданици, в сравнение с бихте били, когато сте в огромна група хора или с някой различен ", споделя пътешественичката. 

Не крие, че обича Египет поради най-добре непокътнатата история в света, а поради добротата на локалните има необикновено прекарване в Северен Пакистан.  " Най-уникалният остров в света, съгласно мен, е Исландия - земята на огън и лед. Заради най-невероятната естествена хубост, се влюбих във водопада Анхел във Венецуела ", разкрива още тя.

Що се отнася до другите типове превоз, които Лекси е употребила по време на пътешествията си, тя споделя, че пътуването със аероплан е било по едно и също време положително и неприятно преживяване, като най-вече се оплаква от храната, която повечето авиокомпании предлагат.
 Анна Пелова и желанието ѝ да посети всички страни на земното кълбо
Българката, която е на път да посети всички страни в света

Анна Пелова за пътуването като метод на живот

Лекси има удоволствието да се среща с разнообразни хора и разнообразни култури по време на пътуването си, което ѝ оказва помощ да научи доста житейски уроци. " Когато става въпрос за пътешестване сама, изключително като жена, е извънредно значимо да използваш здрав разсъдък ", признава тя. Но най-ценното прекарване от всичко е откриването на ново възприятие за самостоятелност, безапелационна е Лекси Алфорд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР