Лекоатлетката Антонина Кривошапка, която беше призната за виновна през януари

...
Лекоатлетката Антонина Кривошапка, която беше призната за виновна през януари
Коментари Харесай

Антонина Кривошапка е върнала сребърния медал от Олимпийските игри в Лондон

Лекоатлетката Антонина Кривошапка, която беше приета за отговорна през януари 2017-а година в нарушение на антидопинговите правила на Олимпиадата през 2012-а година, е върнала сребърния орден, който получи в Лондон. Кривошапка беше част от съветската щафета на 4 по 400 метра, където рускините станаха сребърни медалистки.

В сходство с решение на Дисциплинарната комисия на МОК от 25-и януари 2017-а година Кривошапка е приета за нарушаваща разпоредбите на Игрите в Лондон. Резултатите, реализирани от бегачката на 400 метра, както и в щафетата на 4 по 400 метра, са анулирани, а щафетата е дисквалифицирана. Сребърният орден, значката на участник в бяганията и дипломата от Олимпийския комитет подлежат на връщане, оповестява пресаташето на Руската федерация по лека атлетика (ВФЛА).

След като стана ясно, че Антонина Кривошапка е дала позитивна проба на Олимпиадата в Лондон, тя беше лишена също по този начин от бронзовия орден на Световното през 2013-а в Москва на 400 метра и от златото на същото състезание, отново в щафетата на 4 по 400.

Срокът на дисквалификация на спортистката завърши през септември тази година и тя още веднъж тренира и се приготвя за идващите надпревари. 31-годишната атлетка въпреки всичко има злато от Европейското състезание в Барселона през 2010-а година, както и още три награди от международни шампионати през 2009-а и през 2011-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР