Леката атлетика се нуждае от радикални промени, за да се

...
Леката атлетика се нуждае от радикални промени, за да се
Коментари Харесай

С 300-метрова сглобяема писта атлетиката може да се насочи към бъдещето, каза Коу

Леката атлетика се нуждае от радикални промени, с цел да се насочи към бъдещето, съобщи президентът на интернационалната федерация (IAAF) Себастиан Коу, представен от Би Би Си.

Според него решението се крие в простите хрумвания. " Защо сме привързани към 400-метровите писти? Защо да нямаме 300-метрови, сглобяеми писти на футболни игрища ", уточни той.

" Има доста неща, които можем да създадем. Какво ще кажете за градове, тимове и франчайз? Виждате вълнението по време на избора на състезатели в индийското състезание по крикет ", продължи Коу.

Президентът на интернационалната федерация вижда като наложително изискване и ролята на самите спортисти. Според него е належащо да са доста по-дейни отвън пистата.

" Трябва да имат мнение, да имат наличие в стаята и на стадиона. Трябва да са забавни. Много постоянно сядам там - тъй като отивам на доста конференции след надпреварите - и си мисля: в действителност ли оферирате толкоз, колкото би трябвало ", добави Коу.

След серията допинг кавги и отдръпването на на огромната звезда Юсейн Болт атлетиката се нуждае от решения, с цел да почисти облика си. " Ние сме в развлекателния бизнес. Трябва да погледнем и да признаем, че е нужно да създадем измененията. Всичко е на масата ", сподели Коу.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР