Лекарят на Марадона - д-р Леополдо Луке, срещу когото тече

...
Лекарят на Марадона - д-р Леополдо Луке, срещу когото тече
Коментари Харесай

Лекарят на Марадона: Смесваше алкохола и лекарствата, не слушаше никого

Лекарят на Марадона - доктор Леополдо Луке, против който тече следствие по съмнение в непредумишлено ликвидиране на футболната легенда, отхвърли да има виновност за случилото се.

Пред аржентинските медии Луке съобщи, че Дон Диего не слушал никого и смесвал медикаментите с алкохола. В последните си дни Марадона бил депресиран и не желал да приказва даже с най-близките си.

" Диего бе печален и депресиран дълго време. Липсваха му неговите родители. Опитах да бъда добър другар и постоянно бях до него. Той бе краен и неотстъпчив, не слушаше никого. Трябваше да постъпи в рехабилитационен център, с цел да се лекува от алкохолната взаимозависимост. Но не искаше. Бяхме принудени да търсим салдото сред хапчетата, които трябваше да пие, и алкохола. Правеше каквото си изиска, никой нищо не можеше да му каже. ", разкри Луке.

" Няма лекарска неточност. Направихме всичко, което можеше да бъде направено. Обичах Диего и поставих неимоверни старания за него. Нямам виновност за случилото се, гордея се със себе си. "

" По-миналия четвъртък ме наруга и изгони от къщата си. Такова отношение получаваха хората към него откогато имаше проблеми със здравето. Не искаше да приказва с дъщерите си. Когато ме изгони, отхвърлих да си потегли, до момента в който не стане от леглото. Смъртта му не е резултат от лекарска неточност. Инфаркт може да получи всеки пациент в неговото положение, обикновено е. "

" Знам, че в този момент публицистите ще търсите провинен, само че аз нямам виновност. Единственото, което скрих, е, че го обожавах. Винаги съм го подкрепял, уповавам се хората да го схванат скоро. ", добави лекарят.



Полицията в Буенос Айрес претърси дома и частната клиника на Луке в опит да откри дали е позволена немарливост при лекуването на Марадона, откакто той напусна болничното заведение. 60-годишният футболист умря от инфаркт в дома си, където се възстановяваше след мозъчна интервенция.

Разследването стартира поради подозренията на дъщерите на Дон Диего - Далма, Джанина и Джана, че татко им не е получавал допустимо най-хубавото лекуване. Адвокат Матиас Морла прикани за инспекция за какво първата кола за спешна помощ, пристигнала в Тигре, е била на място половин час след сигнала.

Властите чакат резултатите и от токсикологичните проучвания на Марадона. Междувременно тримата прокурори, работещи по случая, са поискали медицинските досиета, както и записите на охранителните камери от вкъщи на великия футболист.

Смъртта на Марадона раздруса всички, обичащи футбола. Дон Диего е със статут на провидение в Аржентина. Той е индивидът, извел националния отбор на страната до международна купа през 1986 година, не и без помощта на Божията ръка.

В своята витрина има още две шампионски трофеи (1987 и 1990 г.) и Купа на УЕФА с италианския " Наполи " (1989 г.), както и Купа на Краля с " Барселона " (1983 г.).

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР