Лекарят беше обвинен през месец юни, че е нанесъл побой

...
Лекарят беше обвинен през месец юни, че е нанесъл побой
Коментари Харесай

Районен съд – Русе оправда лекар от село Ново село

Лекарят беше упрекнат през месец юни, че е нанесъл побой на клиент

Районен съд – Русе призна за почтен общопрактикуващия доктор в село Ново село И. И., упрекнат от 54-годишния В. А., че го е набил в лекарския кабинет.

В подадената на 13.06.2022 година до съда просба, В. А. твърдял, че е потърпевш при случай на 17.01.2022 година Според него, той и Ж. С., чийто брачен партньор умрял 12 дни, откакто подсъдимият му сложил имунизацията на „ Янсен “, отишли в лекарския кабинет в село Ново село, с цел да търсят информация за какво е бил ваксиниранболен човек. В тъжбата си В. А. изрично е декларирал, че не е удрял доктора, а се е случило тъкмо противоположното – докторът го бил блъснал, от което бил получил лека телесна щета.

За обезщетяване на неимуществените вреди, изразяващи се в „ болки, премеждия, уронване на политическия и гражданския ми престиж и породените ми отрицателни прекарвания “, тъжителят е изискал лекарят да получи наказване и да бъде наказан да му заплати 15 000 лв..

След 5 правосъдни съвещания, голям брой разпитани очевидци и 2 назначени експертизи, Районен съд – Русе призна лекаря за почтен и го оправда по повдигнатото му с тъжбата обвиняване. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения едномесечен период.

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд - град Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР